25.6 C
Athens

Ο απολογισμός της φάσης των ομίλων στο Μουντιάλ

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησαν ο Πιερ Λουίτζι Κολίνα, ο Μάσιμο Μπουζάκα και ο Ρομπέρτο Ροσέτι για τη διαιτησία στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου κυπέλλου. Δημοσιοποίησαν κάποια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ρέφερι έδειξαν 162 κίτρινες κάρτες. Μία απευθείας κόκκινη και δύο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Καταλογίστηκαν 24 πέναλτι. Τα επτά μετά από χρήση του VAR. 335 φάσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο του νέου συστήματος. 6,9 ανά παιχνίδι.

14 διαιτητικές αποφάσεις άλλαξαν μετά από την χρήση του VAR. O καθαρός χρόνος που παίχθηκε ποδόσφαιρο ήταν 56 λεπτά ανά ματς. 6 περίπου λεπτά ήταν ο μέσος όρος στις καθυστερήσεις. Οι διαιτητικές αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς το VAR ήταν σωστές σε ποσοστό 95%. Με το σύστημα κατά 99.3%!

Ο Κολίνα ευχαρίστησε στις δηλώσεις του τους παίκτες και τους προπονητές για την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Του έκανε εντύπωση ότι έπεσε ο αριθμός των κόκκινων καρτών σε σύγκριση με άλλες διοργανώσεις. Είπε επίσης ότι ούτε με το VAR μπορεί να επιτευχθεί η τελειότητα.

Ο Μπουζάκα πρόσθεσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τους διαιτητές και ότι το VAR τους βοηθάει πολύ.

Ο Ροσέτι, που είναι ο υπεύθυνος του συστήματος στη ΦΙΦΑ, τόνισε ότι το VAR δεν αποφασίζει. Αυτό το κάνει ο διαιτητής και ότι η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία θέλει τους ρέφερι να έχουν την τελευταία λέξη σε κάθε φάση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς