20.8 C
Athens

Απόλυτος κυρίαρχος και στην Πυλαία ο Ολυμπιακός!

Τέσσερις μέρες μετά την επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ στο «Μελίνα Μερκούρη» για το Λιγκ Καπ, ο άνετος Ολυμπιακός πέρασε και από την Πυλαία με 3-0 και έκανε τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την προ τετραημέρου νίκη με 3-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ και την πρόκρισή του στον τελικό του Λιγκ Καπ, ο Ολυμπιακός επικράτησε εκ νέου της ομάδας του Σέρτζιο Στάνκου με καθαρό σκορ (3-0) και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της Volley League.

Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έφτασε να έχει αέρα επτά πόντων (12-19), όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με σερί 6-0 έκανε το σκορ 18-19. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος το καλό του σέρβις αύξησε και πάλι τη διαφορά φτάνοντας στο 18-21 και με επιθέσεις των Σμιτ και Πετρέα κατέκτησε τελικά το πρώτο σετ με 25-22.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά πιο ισορροπημένο με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι το 10-10 ωστόσο κάποια λάθη αρχικά από την πλευρά του ΠΑΟΚ έκαναν το σκορ 10-13, ενώ εν συνεχεία εκείνα του Ολυμπιακού έφεραν το ματς στο 13-13. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, όμως μια άουτ επίθεση του Σαφράνοβιτς και ένα λάθος του Τζούριτς δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να πάρουν το σετ το οποίο κατέληξε στον Ολυμπιακό με 25-22.

Η ομάδα του Σέρτζιο Στάνκου έδειξε να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση μετά το χαμένο δεύτερο σετ και έτσι ο Ολυμπιακός με ανεβασμένη απόδοση, εξαιρετική υποδοχή και πίεση από το σέρβις «έχτισε» διαφορά οκτώ πόντων (6-14) την οποία σε γενικές γραμμές διατήρησε και διηύρυνε εν τέλει στους εννέα (13-21). Η επίθεση του Σμιτ και το λάθος του Τακουρίδη στο σέρβις διαμόρφωσαν το 15-25 και έδωσαν τη νίκη εμφατικά στον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν ουσιαστικά επίδειξη ισχύος στην Πυλαία, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν είχε λύσεις και έβγαλε στο τάραφλεξ αρκετά προβλήματα.

Τα σετ (0-3): 22-25, 22-25, 15-25

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς