21.2 C
Athens

Τα δεδομένα για Φερέιρα και Ολιβέιρα

Ο Φακούντο Φερέιρα αποτελεί την πρώτη επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού, αλλά για την ώρα αποτελούν «αγκάθι» το υψηλό συμβόλαιο του παίκτη και οι απαιτήσεις της Μπενφίκα • Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι στα υπόψιν, αν και σε Αγγλία και Τουρκία υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες ότι οδεύει προς την Μπεσίκτας

Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Φακούντο Φερέιρα είναι ο τύπος του σέντερ φορ που ταιριάζει στα πλάνα του στον Ολυμπιακό και τον έχει στην κορυφή των προτιμήσεών του ενόψει Ιανουαρίου. Ο Αργεντινός στράικερ από την πλευρά του, είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στους Ερυθρόλευκους. Που “κολλάει” για την ώρα η υπόθεση; Στο υψηλό συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή και στις οικονομικές απαιτήσεις της Μπενφίκα.

Ο Φερέιρα έχει ετήσιες αποδοχές 2.200.000 ευρώ, ενώ βάσει της συμφωνίας που έκανε με τους“Αετούς” το περασμένο καλοκαίρι θα εισπράξει για την τρέχουσα σεζόν άλλα 2.000.000 ως μπόνους. Ο Ολυμπιακός θέλει δανεικό τον παίκτη μέχρι το καλοκαίρι, αλλά το κόστος δεν είναι μικρό. Πρέπει να καλύψει το μισό συμβόλαιο του παίκτη (1.100.000), να πληρώσει την εφορία (άλλες 500.000), όπως και να καταβάλλει ένα ποσό στην ομάδα της Λισσαβώνας. Δηλαδή, για τέσσερις μήνες αγωνιστικής δράσης, οι Πειραιώτες θα πρέπει να δώσουν μίνιμουμ 2.100.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως η Μπενφίκα θέλει η οψιόν αγοράς από πλευράς Ολυμπιακού για το καλοκαίρι να οριστεί στα 6.000.000 ευρώ.

Για την ώρα, δεν έχει γίνει επίσημη κρούση την πειραϊκής ΠΑΕ προς τους Λουζιτανούς, αλλά και οι δύο πλευρές είναι ενήμερες για τις διαθέσεις η μία της άλλης, μέσω συζητήσεων που έχουν τις τελευταίες εβδομάδες σε ανεπίσημο επίπεδο.

Πολλά θα κριθούν από το πόσο θα επιμείνει ο Μαρτίνς για τον 27χρονο σέντερ φορ, αλλά κι αν βάλουν νερό στο κρασί τους, τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και η Μπενφίκα.

Σύμφωνα με την «O Jogo», ο Φερέιρα δεν επιθυμεί να μετακινηθεί στην Μπεσίκτας τον Ιανουάριο, «ο Μαρτίνς τον θέλει στον Ολυμπιακό» («A Bola»), ενώ έντονο ενδιαφέρον για τον Αργεντινό έχουν δείξει επίσης η Γαλατασαράι, η Σάντος, η Κορίνθιανς, η Βελέζ Σάρσφιλντ και η Μπάνφιλντ.

Σχετικά με τον Νέλσον Ολιβέιρα, που έχει προταθεί στον Ολυμπιακό μέσω του ατζέντη Ζόρζε Μέντες, δημοσιεύματα στην Αγγλία και στην Τουρκία τον φέρουν κοντά στην Μπεσίκτας.

Η «Mirror» αναφέρει πως η τουρκική ομάδα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Νόριτς για την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού με εξάμηνο δανεισμό και με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι ύψους 3.000.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός εξετάζει και άλλες περιπτώσεις σέντερ φορ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την απόκτηση και πλάγιου επιθετικού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς