19.3 C
Athens

Ισχυρά επιχειρήματα Ολυμπιακού για αποφυγή τιμωρίας από την UEFA

Παρά την πρόθεση της UEFA να καλέσει σε απολογία τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι έχουν να αντιτάξουν σοβαρά επιχειρήματα, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας

Παρά την πρόθεση της UEFA να καλέσει σε απολογία τον Ολυμπιακό για την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μίλαν οι ερυθρόλευκοι έχουν να αντιτάξουν σοβαρά επιχειρήματα, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας.

Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν σε απολογία με τις εξής κατηγορίες για το ματς με τους «ροσονέρι»:

-Άναμμα πυρσών
-Εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο
-Μπλοκαρισμένα σκαλοπάτια στις εξέδρες

Για την πρώτη παραβίαση (άναμμα πυρσών από τους φίλους της) θα λογοδοτήσει και η Μίλαν, με την υπόθεση να εξετάζεται από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA με τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η είσοδος των φιλάθλων έγινε αποκλειστικά και μόνο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες τη σπουδαία νίκη – πρόκριση επί της Μίλαν και δεν ενόχλησαν κανέναν ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας και τον διαιτητή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ο Γάλλος διαιτητής Μπαστιέν στην έκθεση που έκανε αναφέρει την είσοδο των οπαδών και διευκρινίζει ότι έγινε για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Η εκτίμηση που υπάρχει στους ερυθρόλευκους είναι ότι δεν θα αποφύγουν το χρηματικό πρόστιμο, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποιες θύρες του Καραϊσκάκη στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι ή η τιμωρία της έδρας με αναστολή.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς