17.5 C
Athens

Aποδοκίμασαν διαδηλωτή που τραγουδούσε «Μακεδονία ξακουστή» στην ομιλία Τσίπρα (video)

«Αυτή είναι η απόδειξη ότι εδώ μπορούν να έρθουν άνθρωποι με διαφορετική άποψη γιατί γνωρίζουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός για το περιστατικό

Ενα απρόοπτο συνέβη στη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, όταν ένας διαδηλωτής που βρέθηκε μέσα στο Παλαί ντε Σπορ άρχισε να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή» και μερίδα του κοινού τον αποδοκίμασε.

Ολοι, μαζί και ο πρωθυπουργός πίστεψαν αρχικά ότι πρόκειται για αποδοκιμασίες εις βάρος του και άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «αυτή είναι μια απόδειξη ότι μόνο σε μία δημοκρατική συγκέντρωση μπορούν να προσέλθουν και όσοι διαφωνούν».

«Φίλες και φίλοι, πολίτες της Θεσσαλονίκης, αυτή είναι η απτή απόδειξη ότι μόνο σε μία δημοκρατική συγκέντρωση,  μίας δημοκρατικής δύναμης, μπορούν να έχουν το θάρρος να έρθουν κάποιοι με διαφορετική άποψη  Πείτε μου εσείς που αλλού θα μπορούσε να συμβεί αυτό, στις συγκεντρώσεις της ακροδεξιάς, του μίσους και της μισαλλοδοξίας;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Εδώ μπορούν να έρθουν γιατί ξέρουν ότι εδώ είμαστε δημοκράτες πολίτες, με παράδοση στο διάλογο, την αντιπαράθεση των απόψεων. Αλλά γνωρίζουν ότι εδώ χτυπά η καρδιά της δημοκρατίας, εδώ χτυπάει η καρδιά του ζωντανού διαλόγου».

«Δεν επιτρέπουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς