14.3 C
Athens

H Μέι τα… έψαλε στον Γιούνκερ στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (video)

Βίντεο αποτύπωσε τη στιγμή της έντασης στο περιθώριο της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών • «Είχαμε μια ζωηρή συζήτηση» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους

Με άγριες διαθέσεις πλησίασε η Τερέζα Μέι τον πρόεδρο της Κομισιόν φθάνοντας το πρωί στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Αν και δεν ακούγεται η στιχομυθία στο βίντεο που ανήρτησε στο twitter o δημοσιογράφος, Φίλιπ Σάιμ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός φαίνεται να ζητά εξηγήσεις από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που την είχε επιπλήξει χθες στις δηλώσεις του, κατηγορώντας την ότι πήγε χωρίς προτάσεις περιμένοντας απαντήσεις από την ΕΕ.

«Με χαρακτήρισες αόριστη (νεφελώδη)», φαίνεται να του λέει, κι εκείνος βάζει το χέρι του σ’ εκείνο της Μέι σαν να θέλει να την καθησυχάσει.

Ερωτώμενη λίγο αργότερα από τους δημοσιογράφους, είπε πως είχε μια «ζωηρή» συζήτηση με τον Γιούνκερ, από αυτές τις συζητήσεις που έχουν την άνεση να κάνουν δύο άνθρωποι που συνεργάζονται καλά μαζί.

Χθες βράδυ ο Γιούνκερ κατηγόρησε την Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι ήταν «αόριστη και ανακριβής» στο δεκάλεπτο που μίλησε, ζητώντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες στήριξη και πρόσθετες διαβεβαιώσεις για τη δικλείδα ασφαλείας στο Ιρλανδικό σύνορο (backstop), προκειμένου να μπορέσει να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία για το Brexit.

H κατήφεια στο πρόσωπο της Μέι κατά την άφιξή της το πρωί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν κάτι παραπάνω από ορατή μετά το ΟΧΙ των 27 στις εκκλήσεις της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς