23.3 C
Athens

Φωτογραφία-σοκ από τον νεκρό δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο (pics, video)

Εικονίζεται νεκρός στο κατώφλι ενός σπιτιού με ένα περίστροφο δίπλα του και με αίματα στο πρόσωπό του

Σοκάρει η φωτογραφία του «μακελάρη» του Στρασβούργου, που έχει κάνει την εμφάνισή της σε γαλλικά ΜΜΕ και δείχνει τον 29χρονο Γαλλομαροκινό Σερίφ Σεκάτ νεκρό στο κατώφλι ενός σπιτιού μ’ ένα περίστροφο δίπλα του και γεμάτο αίματα το πρόσωπο.

Επί σχεδόν δύο ημέρες τον καταζητούσαν εκατοντάδες αστυνομικοί μέχρι που έπεσε νεκρός από τα πυρά τους στη συνοικία Νεντόρφ, στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου μεγάλωσε κι είχαν χαθεί τα ίχνη του από την περασμένη Τρίτη, όταν σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 13.

Ο Σερίφ Σεκάτ, που «ανήκε στους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους», όπως διαβεβαίωσε το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, λίγη ώρα αφότου κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του, «πυροβόλησε εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών (…) η οποία ανταπέδωσε» τα πυρά, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Ο τζιχαντιστής εντοπίστηκε περί τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) από τρεις αστυνομικούς, καθώς «περιφερόταν» στον δρόμο. Προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος στράφηκε, τους αντιμετώπισε και «άνοιξε πυρ» πρώτος, με τους αστυνομικούς «να ανταποδίδουν αμέσως και να εξουδετερώνουν» τον δράστη της επίθεσης, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.

Κάμερα κατοίκου της περιοχής κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης πέφτει νεκρός στο πεζοδρόμιο της οδού Λαζαρέ.

Μια περίμετρος ασφαλείας απέκλειε την πρόσβαση στον δρόμο, ενώ συγκεντρωμένοι επευφημούσαν τους αστυνομικούς. «Μπράβο!», φώναζαν ορισμένοι από αυτούς.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε μέσω Twitter «το σύνολο των υπηρεσιών που κινητοποιήθηκαν» -τους αστυνομικούς, τους χωροφύλακες και τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων- μετά τον θάνατο του δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του είναι «απόλυτα» δεσμευμένη στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Ευχαριστώ το σύνολο των υπηρεσιών που κινητοποιήθηκαν, τους αστυνομικούς, τους χωροφύλακες και τους στρατιωτικούς. Η δέσμευσή μας εναντίον της τρομοκρατίας είναι απόλυτη», ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς