22.8 C
Athens

Δεύτερος σε τελικές στο στόχο ο Ολυμπιακός στο φετινό Europa League! (pics)

Τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό τελικών προσπαθειών στο στόχο σημείωσε ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του φετινού Europa League • Δεύτερος στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες στο στόχο ο Κώστας Φορτούνης

Δεν είναι μόνο η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν στο χθεσινό «νοκ άουτ» αγώνα, το μοναδικό σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Η χθεσινή εμφάνιση ήρθε να… πιστοποιήσει την καλή εικόνα που είχαν επιθετικά οι ερυθρόλευκοι σε όλη τη φάση των ομίλων του Europa League. Η ίδια η UEFA παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία που το αποδεικνύουν περίτρανα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της διοργάνωσης σημειώνοντας 38 (!) τελικές προσπάθειες στο στόχο μόλις δύο λιγότερες από την πρώτη στη σχετική λίστα, Σάλτσμπουργκ. Μάλιστα, τον ίδιο αριθμό κατέγραψε η Τσέλσι του Μαουρίσιο Σάρι που βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με ΠΑΟΚ, Βίντι και ΜΠΑΤΕ!

Αξίζει να σημειωθεί πως κύριος εκφραστής των τελικών προσπαθειών του Ολυμπιακού ήταν ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος κατέγραψε εννέα στο στόχο και μόλις μία θέση πίσω από τον Νταμπούρ της Σάλτσμπουργκ ο οποίος αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και σημείωσε έντεκα.

Δείτε τα εν λόγω στατιστικά της UEFA:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς