20.9 C
Athens

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργo (video)

Είχε πάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι • Eντοπίστηκε σε αποθήκη στην περιοχή Μεϊνό, που ήταν αποκλεισμένη από νωρίς το απόγευμα

O Σερίφ Σεκάτ, ο 29χρονος Γαλλομαροκινός που αιματοκύλησε τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης σε νέα επιχείρηση που στήθηκε στη γαλλική πόλη.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο δράστης κρυβόταν σε μία αποθήκη με την αλσατική εφημερίδα DNA να αναφέρει ότι είχε πάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι.

Αστυνομική επιχείρηση στήθηκε στην περιοχή όπου κρυβόταν με ελικόπτερο της αστυνομίας να ανιχνεύει το σημείο.

Νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε πως το βράδυ της Πέμπτης, ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί  στη συνοικία Λα Μεϊνό στο Στρασβούργο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας. Ο δημοσιογράφος είπε ότι άκουσε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς, ενώ ταυτόχρονα άκουγε και το ελικόπτερο της αστυνομίας που «χτένιζε» την περιοχή.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, 13 Δεκεμβρίου, σε εξέλιξη ήταν η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσαν οι Αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη της προχθεσινής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, με τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σερίφ Σεκάτ ήταν ήδη τραυματίας, από τις προηγούμενες «συναντήσεις» του με τους αστυνομικούς, ενώ είχε μαζί του ένα αυτόματο όπλο και ένα μαχαίρι.

Ο Σεκάτ σκοτώθηκε μετά από καταδίωξη περιπολικού στις 9 το βράδυ ώρα Γαλλίας, στην οδό Lazaret 74, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει για μία ακόμη φορά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς