19.1 C
Athens

Yπό διάλυση η Ένωση Κεντρώων: Ο βουλευτής Σαρίδης ψηφίζει τον προϋπολογισμό

Aν το κάνει πηγαίνοντας κόντρα στη γραμμή του κόμματος και ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΕΚ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τον νέο κρατικό προϋπολογισμό άφησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Αν το κάνει αυτό σημαίνει ότι πηγαίνει κόντρα στη γραμμή του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Ένωση Κεντρώων έχει πέντε βουλευτές. Αν μείνει με τέσσερις τότε παύει να υφίσταται ως κοινοβουλευτική ομάδα.

Και κάτι τέτοιο είναι πλέον πολύ πιθανό να συμβεί, καθώς ο Γιάννης Σαρίδης υπάρχει ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί. Ακόμα όμως και αν δεν ανεξαρτητοποιηθεί, ο Βασίλης Λεβέντης θα είναι υποχρεωμένος να τον διαγράψει από τη στιγμή που πηγαίνει κόντρα στη γραμμή του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις.

Νωρίτερα, πάντως, σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής  και την «Πρώτη Ανάγνωση» ο Γιάννης Σαρίδης είχε αναφέρει ότι εμμένει στην θέση του και δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των  Πρεσπών, όταν αυτή θα έρθει στην Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού είπε πως «φέτος είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τρεις λόγοι για να μην καταψηφίσω τον προϋπολογισμό. Είναι ότι είναι γραμμένος από Έλληνες. Ότι δίνει έστω και ψίχουλα, αποκαθιστά αδικίες».

Οι τόνοι της ομιλίας του πάντως ήταν τόνοι αποχαιρετισμού με πολλά ευχαριστώ και μια διακήρυξη ότι παραμένει προσηλωμένος στο κέντρο.

Πηγές από την Ένωση Κεντρώων όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση του Γιάννη Σαρίδη, είπαν «ουδέν σχόλιον». Μάλιστα σημείωσαν με νόημα ότι αφήνουν σ’ εκείνον την απόφαση αν θα είναι ο άνθρωπος που θα διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Οπως δήλωσαν χαρακτηριστικά «ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Ο Βασίλης Λεβέντης έχει πάγια τακτική και θέση και δεν λαμβάνει μέτρα όπως αυτό της διαγραφής».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς