16.9 C
Athens

ΑΕΚ, το απόλυτο μηδέν (vid)

Η ΑΕΚ έκανε αρνητικό ρεκόρ ελληνικής ομάδας σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 6 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και μηδέν βαθμούς συγκομιδή• Η Μπενφίκα με γκολ του Γκριμάλντο (88’) κέρδισε 1-0, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Σεφέροβιτς (71’, 89’) • Αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Γαλανόπουλος (87’)

Ξεκίνησε σαν όνειρο, κατέληξε σε εφιάλτη το ταξίδι της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ένωση με την ήττα της από την Μπενφίκα (1-0) κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ: Έξι αγώνες ισάριθμες ήττες, μηδέν βαθμούς και εμφανίσεις σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που δικαιολογούν το «απόλυτο μηδέν».

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν ήταν έτοιμη, δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια κανέναν από τους τρεις αντιπάλους της και μοιραία κατέχει από σήμερα το χειρότερο ρεκόρ ελληνικής ομάδας σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Μπενφίκα πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Γκριμάλντο με εκτέλεση φάουλ στο 88’, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Σεφέροβιτς. Η ΑΕΚ έμεινε με δέκα στο 87’ λόγω της αποβολής με 2η κίτρινη του Γαλανόπουλου (η πρώτη στο 81’) και υπέκυψε σε μια καλύτερη από αυτήν ομάδα.

Ο Ουζουνίδης κράτησε στον πάγκο τον Μάνταλο κι έδωσε την ευκαιρία στον Κέβιν Μοράν να «γράψει» την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Εβρίτης κόουτς παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3 θέλοντας να μην αφήσει πολλούς χώρους στην Μπενφίκα. Με την τριάδα στα χαφ Τσόσιτς, Μοράν, Γαλανόπουλο τα κατάφερε να μπλοκάρει την Μπενφίκα.

Οι Κλωναρίδης και Μπογέ γυρνούσαν πίσω για να καλύψουν στα «φτερά» τους Μπακάκη και Χουλτ. Οι αποστάσεις μειώθηκαν αρκετά ενώ η Ένωση είχε συνέχεια 8 και 9 παίκτες πίσω από τη μπάλα. Οι Πορτογάλοι είχαν την κατοχή από το ξεκίνημα του αγώνα και πίεσαν χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Μπάρκα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Μοράν στο 77′ και την αλλαγή συστήματος από τον Ουζουνίδη σε 4-2-3-1 η Μπενφίκα βρήκε πολλούς χώρους κι έκανε ευκαιρίες. Το ότι το σκορ έμεινε μόνο στο 1-0 είναι επιτυχία για την ΑΕΚ.

Στο 5’ μια κεφαλιά του Ζαρντέλ έφυγε άουτ και μια εκτέλεση φάουλ του Γκριμάλντο είχε την ίδια κατάληξη στο 16’. Μέχρι το 22’ η Ένωση δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο αφού δεν κατάφερε να κρατήσει καθόλου μπάλα και να βγει στην επίθεση. Η πρώτη επιθετική της προσπάθεια καταγράφεται στο 22’ όταν σουτ του Τσόσιτς κόντραρε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήθηκαν περισσότερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί και με την πάροδο του χρόνου έφταναν με ευκολία στην εστία του Μπάρκα.

Μια κεφαλιά του Τσόσιτς που έφυγε άουτ στο 63’ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ελληνική ομάδα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπάρκας έσωσε την εστία του σε πλασέ του Σεφέροβιτς. Ο ίδιος παίκτης έβαλε σημάδι τα δοκάρια της ΑΕΚ. Πρώτα στο 71’ με κεφαλιά και στο 89’ με σουτ. Νωρίτερα (88’) ο Γκριμάλντο με υπέροχη εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Μπάρκα.

Ο Σκωτσέζος Μπόμπι Μάντεν είχε καλή διαιτησία. Απέβαλλε τον Γαλανόπουλο στο 87’ με 2η κίτρινη. Ο αμυντικός μέσος της ΑΕΚ είχε αντικρίσει την πρώτη κίτρινη στο 81’.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ντίας, Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Γκριμάλδο, Φερνάντεζ, Σεμέδο, Πίζι (59’ Σέρβι), Φέλιξ 77’ Καστίγιο), Σεφέροβιτς, Ράφα Σίλβα (35’ Ζίφκοβιτς).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν (77’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Μπογέ (68’ Μάνταλος), Πόνσε, Κλωναρίδης (61’ Γιαννιώτας).

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς