16.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ!

Επέβαλε τον νόμο του ο Ολυμπιακός θριαμβεύοντας του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ στο «Μελίνα Μερκούρη» και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ

Πανέτοιμη να κατακτήσει τον πρώτο της φετινό εγχώριο τίτλο είναι η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποιώντας επίδειξη ισχύος θριάμβευσαν του ΠΑΟΚ
με 3-1 σετ στο κλειστό του Ρέντη και τσέκαραν πανάξια το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό του Λιγκ Καπ,
Θεσμό, τον οποίο οι ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν για έκτη φορά στην ιστορία τους.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο προσηλωμένος και με μεγαλύτερη συγκέντρωση και με τον Χιμένθε να παίρνει συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε με 15-19, για να κατακτήσει το πρώτο σετ δύσκολα με 23-25.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός βελτίωσε αισθητά την υποδοχή του, ενώ πίεσε πολύ το σερβίς του. Με συνεχόμενους πόντους των Σμιτ, Ράουβερντινκ και με τον Μπέμε να βοηθάει πολύ στο φιλέ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 18-14, για να ανοίξει την υπέρ του διαφορά στο +6 με πόντο του Γιώργου Πετρέα για το 20-14.
Ο κόσμος των ερυθρόλευκων είχε μπει στην εξίσωση και έδινε ώθηση στους παίκτες του Φερνάντο Μπενίτεθ, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση σε 1-1 με 25-19.

Η γρήγορη ισοφάριση άλλαξε εντελώς το σκηνικό, Ο Ολυμπιακός έχοντα σε πολύ καλή βραδιά τον Σμιτ και με τον Μπέμε να … στήνει αδιαπέραστο τείχος έκοψε κάθε διάθεση των φιλοξενούμενων να σταθούν ανταγωνιστικοί. Με πλασέ του Ράουβερντινκ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11-5 , για να πάει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-11.

Οι Πετρέας και Σμιτ συνέχισαν να πυροβολούν» και έτσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε πανεύκολα και το τρίτο σετ παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Με την ψυχολογία στα ύψη πλέον οι Πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό,. Με εξαιρετικό σερβίς, τον Τερβαπόρτι να μοιράζει ιδανικά το παιχνίδι και τοςυ Σμιτ, Ράουβερντινκ να… σκοτώνουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 15-7 και έδειχνε εικόνα νικητή. Με πόντο του Ανδρεάδη, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 20-13. Ο ΠΑΟΚ μείωσε προσωρινά σε 21-16, αλλά οι πόντοι του Πετρέα έφεραν τον Ολυμπιακό στο 24-18. Τρία λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 24-21, για να δώσει την νίκη – πρόκριση ο Ράουβερντινκ στον Ολυμπιακό με δικό του πόντο από επίθεση με 25-21.

Τα σετ: 23-25, 25-19, 25-17, 25-21.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς