20.5 C
Athens

Φτάνει τους 400 αγώνες ο Ουζουνίδης!

Σημαντικός είναι ο αποψινός αγώνας της ΑΕΚ με την Μπενφίκα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, μια και είναι ο 400ός επίσημος στην προπονητική καριέρα του

Μόλις στα 50 του χρόνια, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα φτάσει σε ένα ορόσημο απόψε στη Λισσαβώνα. Ο αγώνας Μπενφίκα – ΑΕΚ είναι ο 400ός της έως τώρα προπονητικής του καριέρας του, η οποία διάγει τον 13ο χρόνο της!

Από το καλοκαίρι του 2006, όταν ανέλαβε τις τύχες του ΑΠΟΕΛ και τον οδήγησε στο νταμπλ, ο Ουζουνίδης έχει μείνει χωρίς δουλειά μόνο για πολύ μικρά διαστήματα. Σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή παρουσία πολλών ομάδων του, καταφέρνει να φτάσει σχετικά νωρίς τους 400 αγώνες, αριθμό που άλλοι προπονητές χρειάζεται να δουλέψουν επί πολύ περισσότερα χρόνια για να τον φτάσουν.

Ο Εβρίτης τεχνικός έχει 282 αγώνες στη Super League (με ΑΕΛ, Ηρακλή, Ξάνθη, Πλατανιά, Εργοτέλη, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ), 40 στο Κύπελλο Ελλάδας, 41 στην Α’ Κύπρου, 14 στο Κύπελλο Κύπρου και 23 (αν υπολογίσουμε από τώρα και τον αποψινό) στα Κύπελλα Ευρώπης. Μετράει 168 νίκες στα 399 ματς που έχει δώσει ήδη, επομένως το ποσοστό επιτυχίας του είναι 42,1%.

Φυσικά, στόχος του Ουζουνίδη είναι να μη συνδυαστεί ο 400ός αγώνας της καριέρας του με την έκτη ήττα στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε  να μη γίνει η δική του ΑΕΚ η ελληνική ομάδα με τη χειρότερη παρουσία στη διοργάνωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς