18 C
Athens

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι – Απόψε η ψηφοφορία

Αναμένονται δηλώσεις της Μέι • Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής στην οποία κατατέθηκαν οι 48 απαιτούμενες επιστολές, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κάπου ανάμεσα στις 6 και 8 το απόγευμα (ώρα Βρετανίας)

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος της Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ. Το Brexit δεν αποκλείεται να αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» της σε ό,τι αφορά την παραμονή της στην πρωθυπουργία.

Λόγω του Brexit έγινε πρωθυπουργός, λόγω του Brexit είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα και να πέσει. Αυτό που όλοι περίμεναν, έγινε πράξη το πρωί της Τετάρτης, καθώς κατατέθηκε η πρόταση μομφής Συντηρητικών βουλευτών κατά της Τερέζα Μέι. Και με συνοπτικές διαδικασίες θα γίνει και η ψηφοφορία απόψε.

Την πληροφορία για τις 48 επιστολές είχε μεταδώσει το βράδυ της Τρίτης το BBC προσθέτοντας ότι σήμερα θα υπάρξει και συνάντηση του Γκρέιαμ Μπρέιντι με την Τερέζα Μέι.

Η εξέλιξη αυτή απηχεί την πλήρως αποτυχημένη προσπάθεια της Μέι να περισώσει ό,τι περισώζεται από το «φιάσκο» του Brexit με τη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία που έκανε την Τρίτη.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει από στιγμή σε στιγμή δηλώσεις έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Πάντως, τo ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit απέκλεισε κατηγορηματικά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε χθες συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η κ. Μέρκελ τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς