22.2 C
Athens

Έκλεισαν τη φωνή του Τάκη Τσουκαλά

Το ΕΣΡ διέκοψε μια μέρα το πρόγραμμα του «Ε», κι επέβαλε πρόστιμο «μόνο 30.000 ευρώ γιατί διέκοψε τη μετάδοση της εκπομπής «Άντε Γεια» κι έδειξε έτσι έμπρακτη μεταμέλεια»

Έκλεισαν τη φωνή του Τάκη Τσουκαλά κι έστειλαν μήνυμα να μην ξαναβγεί σε κανένα κανάλι στην ελληνική τηλεόραση! Το σχόλιο του εκ των επικεφαλής της θύρας 7 που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Άντε γεια» σε βάρος του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούμπο, ήταν αρκετό όχι μόνο να τελειώσει η εκπομπή, αλλά να μην επαναληφθεί στο μέλλον από άλλο κανάλι.

Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον… δράστη, η μεταμέλεια που επέδειξε δεν αξιολογήθηκαν. Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την ποινή που επέβαλε στο Νέο Κανάλι Έψιλον για τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο. Για το ύψος της ποινής συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι το κανάλι έχει διακόψει εδώ και μέρες την εκπομπή, χωρίς να περιμένει την απόφαση του ΕΣΡ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Διακόπτεται για μία ημέρα το πρόγραμμα του Νέου Καναλιού Έψιλον από το ΕΣΡ, για τον προσβλητικό λόγο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά “‘Αντε γεια” σε βάρος του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Θανάση Αντετοκούμπο. Επιπλέον για τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος επιβλήθηκαν στον ίδιο σταθμό, δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ. Για το μικρό ύψος των προστίμων συνεκτιμήθηκε το γεγονός πως ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας τη μετάδοση της εκπομπής».

Ο Τάκης Τσουκαλάς ως γνωστόν ζήτησε «συγγνώμη» από τον Θανάση Αντετοκούνμπο για τον χαρακτηρισμό «πίθηκος» και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία ρατσιστική διάθεση.

«Τη λέξη την είπα για τη συμπεριφορά και όχι για το χρώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ο Τάκης Τσουκαλάς. Και ο Καλάθης και ο Παππάς, λέω “μουλάρι” “γαϊδούρι”, εκεί τι είμαι;». «Μην κάνεις έτσι σαν πίθηκος και ξεφτιλίζεις και τον αδερφό σου. Αφού είμαι ρατσιστής δε θα έλεγα ότι ξεφτιλίζεις και τον αδερφό σου στην Αμερική. Στην οικογένεια του Θανάση και του Γιάννη, αν τους έχει περάσει από το μυαλό ότι είμαι ρατσιστής, ζητάω συγγνώμη», τόνισε.

Στη συνέχεια, και αφού ζήτησε «συγγνώμη», ο Τάκης Τσουκαλάς απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη φανέλα του Αντετοκούνμπο με την οποία φωτογραφήθηκε, λίγο αφότου κυκλοφόρησε το επίμαχο βίντεο με τον χαρακτηρισμό «πίθηκος». «Εσύ θα ζητήσεις συγγνώμη από αυτά τα θύματα;» είπε και έδειξε την μπλούζα με την οποία εμφανίστηκε στην εκπομπή για τα θύματα σε Μάνδρα και Μάτι. Αυτό ίσως ήταν και το… λάθος του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς