19.8 C
Athens

Περιμένει πολλά από Φορτούνη και Γκερέρο

Στη συνεργασία των Φορτούνη και Γκερέρο ποντάρει πολλά ο Πέδρο Μαρτίνς, προκειμένου ο Ολυμπιακός να λυγίσει την αντίσταση της Μίλαν στο Καραϊσκάκη και να φτάσει στη νίκη - πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ

Στις πλάτες των Φορτούνη και Γκερέρο πέφτει όλο το βάρος ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη. Οι δυο τους είναι (που μπορούν και) που πρέπει να βγουν μπροστά στο ματς με την ιταλική ομάδα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν θέλει μόνο νίκη, αλλά και σκορ 2-0. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά όχι και απίθανο. Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο να πετύχουν οι Ερυθρόλευκοι και να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους.

Η συγκυρία όμως είναι τέτοια που κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο δύσκολο για την πειραϊκή ομάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει μόνο τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Χασάν είναι τραυματίας και ο Μάνος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ισπανός σέντερ φορ σκόραρε τελευταία φορά πριν από μία εβδομάδα, στο παιχνίδι πρωταθλήματος εναντίον του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη και στην Ευρώπη το τελευταίο του τέρμα ήταν κόντρα στη Μίλαν, στο Σαν Σίρο. Καιρός να πανηγυρίσει ένα ακόμη γκολ με αντίπαλο τους Ροσονέρι.

Ο Φορτούνης σκόραρε από δύο φορές στους εντός έδρας αγώνες με την Μπέρνλι και την Ντουντελάνζ, όχι όμως εναντίον της Μπέτις και της Λουκέρνης, αλλά ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς τον χρειάζεται αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά για να προσφέρει λύση στο γκολ.

Ο Λάζαρος έχει να αγωνιστεί ένα μήνα, από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε ένα ημίχρονο, στις 11 Νοεμβρίου 2018. Οι μυϊκοί τραυματισμοί δεν του έχουν επιτρέψει να προπονηθεί και είναι και εξαιρετικά αμφίβολη ακόμη η παρουσία του στην αποστολή του αγώνα με τη Μίλαν.

Ο Ναουέλ αποχώρησε στο 30ολεπτό του ματς στην Ξάνθη με ενοχλήσεις στο δεξί πόδι και, επίσης, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του εναντίον της ιταλικής ομάδας.

Ο Ποντένσε επέστρεψε άρον άρον στο παιχνίδι με την ομάδα της Θράκης, λόγω του τραυματισμού του Ναουέλ και ρίσκαρε αφού υπήρχε κίνδυνος υποτροπής στο μυϊκό πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πόδι. Δεν είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα ήθελε, αλλά θα αγωνιστεί, ενώ έχει να σκοράρει από τον Αύγουστο –από τον αγώνα με τη Μπέρνλι στην Αγγλία.

Ο Φετφατζίδης έχει παίξει τον τελευταίο 1,5 μήνα, μόλις ένα 20λεπτο στο πρωτάθλημα στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και άλλα 56 λεπτά εναντίον της Ντουντελάνζ στο Φάληρο. Στα τελευταία παιχνίδια δε (με Μπέτις, Παναιτωλικό και Ξάνθη) ήταν εκτός 18άδας.

Και ο Βρουσάι έχει αγωνιστεί μόλις 18 λεπτά ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Μπέτις και άλλα 12´ το καλοκαίρι εναντίον της Λουκέρνης, ενώ δεν έχει μέχρι σήμερα ούτε λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Κατά συνέπεια, σε ότι αφορά την τετράδα της επίθεσης, αυτοί που καλούνται να δώσουν λύσεις στο γκολ είναι κυρίως ο Φορτούνης και ο Γκερέρο. Και οι αμυντικοί (Βούκοβιτς, Σισέ, Τοροσίδης) από κάποια στατική φάση. Όσο για τους μέσους, οι μόνος που έχει σκοράρει την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη είναι ο Μπουχαλάκης (με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη). Ούτε ο Νάτχο ούτε οι Γκιλιέρμε και Καμαρά έχουν βρει δίχτυα.

Όσο δύσκολο όμως κι αν φαντάζει, ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές είναι διατεθειμένοι να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη – πρόκριση εναντίον της Μίλαν. Στο κάτω κάτω, δεν ενδιαφέρει ποιος θα σκοράρει, αλλά βρεθεί η μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς