22.2 C
Athens

Άξιος της τύχης του ο Απόλλων

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Παναιτωλικό στο 25', μείωσε 2-1 στο 47’ και έχασε κλασικές ευκαιρίες για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία στο Αγρίνιο

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Απόλλωνα με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Το ματς είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, μόλις στο 3’ με πλασέ από κοντά του Μπαρμπόσα μετά από γύρισμα του Τσοκάνη και κακή αμυντική λειτουργία της άμυνας του Απόλλωνα και να κάνει το 2-0 με σουτ του Μπαρμπόσα (25′) ύστερα από κλέψιμο στον Μπεντινέλι.

Κι ενώ όλοι περίμεναν περίπατο του Παναιτωλικού, προέκυψε ντέρμπι! Ο Απόλλων μεταμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές που έκανε ο Μπάμπης Τεννές και την αλλαγή στη διάταξη της ομάδας. Ο Ντεφεντερίκο με έξυπνη κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπεντινέλι απέναντι στον Κυριακίδη και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε για να μειώσει σε 2-1 (47′).

Το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Απόλλωνα που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες. Στο 56’ ο Κυριακίδης νίκησε τον Ακόστα στο τετ α τετ, στο 73’ και 74’ οι Ντ’ Ούρσο και Κονέ αντίστοιχα έχασαν ευκαιρίες.
Η σημαντικότερη όμως στιγμή ήταν στο 75’ όταν από λάθος απομάκρυνση του Κυριακίδη ο Ντεφεντερίκο κέρδισε τη μπάλα και γύρισε στον Κονέ που πλάσαρε στην εστία όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το σώμα του Μαλή.

Στο 76’ ο Κυριακίδης με υπέροχη εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ σου του Ελ Χέλβε, ενώ στο 81’ καταγράφεται η τελευταία καλή στιγμή του Απόλλωνα όταν ο Τζανετόπουλος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε με κεφαλιά να σκοράρει.

Σε όλο το δεύτερο 45 λεπτο ο Παναιτωλικός είχε να αντιπαραθέσει δύο ευκαιρίες στο 59΄με τον Ντίαζ που έκλεψε τη μπάλα από τον Ντ’ Ούρσο και σούταρε άουτ και στο 64’ με τον Μάζουρεκ που έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λουσέρο κι έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Χουάνερσον.

Ο Παναιτωλικός με τη νίκη αυτή ξέφυγε από τις περιπέτειες ενώ ο Απόλλων βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και πολύ δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο, αν και σήμερα έδειξε κάποια καλά στοιχεία.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Βασιλόπουλος, Μεϊντάνας).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μαλής, Άργκους, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (68’ Λιάβας), Μπαρμπόσα (85’ Τσιγγάρας), Μοράρ (61’ Μάζουρεκ), Καμαρά.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Χουάντερσον, Κοντοές, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριουέλα, Ακόστα (66’ Ναδάλες), Γκίνο (46’ Ντ’ Ούρσο), Κονέ, Μπεντινέλι, Τριάδης (35’ Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς