22.4 C
Athens

Ισόβια στον πατέρα που σκότωσε την κόρη του στην Πετρούπολη

«Ούτε μια φορά δεν δίστασε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας έδρας • Δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό

Δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 56χρονο πατέρα που κρίθηκε ένοχος για το μαρτυρικό θάνατο της κόρης του, της άτυχης 18χρονης Ειρήνης, στην Πετρούπολη, τον Αύγουστο του 2017.

Το Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού.

Ο 56χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια και κάθειρξη 10 ετών για τη δολοφονία του παιδιού του. Παράλληλα, το δικαστήριο του επέβαλε την παρεπόμενη ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Μόλις έγινε γνωστή η ετυμηγορία του δικαστηρίου, από τα χείλη των συγγενών της 18χρονης Ειρήνης βγήκαν λόγια ευγνωμοσύνης στο δικαστήριο. «Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού», είπαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η νεαρή κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας της αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα.

Ο εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευση του είχε χαρακτηρίσει τον κατηγορούμενο ψυχρό δολοφόνο, ζητώντας την καταδίκη του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός… Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του, που ούτε μια φορά δεν διστάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο 56χρονος έφτασε στο έγκλημα για να εκδικηθεί τη σύζυγό του, γιατί τον είχε εγκαταλείψει.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος για πρώτη φορά, ισχυρίστηκε ότι τη μοιραία ημέρα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα. «Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου», είπε δηλώνοντας μετανιωμένος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς