20.7 C
Athens

Παρέδωσε πνεύμα ή θα κάνει come back;

Ο Παναθηναϊκός διανύει περίοδο αγωνιστικής κάμψης και ο Γιώργος Σπανουδάκης αναλύει τα δεδομένα στο στρατόπεδο της ομάδας του Γιώργου Δώνη

Από τις 29 Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός μετράει μόλις μία νίκη σε εφτά παιχνίδια. Έχασε από τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ, αναδείχθηκε ισόπαλος με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Άρη και την Ιεράπετρα και νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Η ομάδα παρέδωσε πνεύμα και σώμα ή απλά έτυχε;

Εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» έκαναν αρκετά καλά παιχνίδια. Πέρα από την πεντάρα με την «ελαφρά ταξιαρχία», ήταν εξαιρετικοί με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και έδειξαν χαρακτήρα στο ματς με τον Άρη όπου ο διαιτητής τους πέρασε πριονοκορδέλα.

Αντιθέτως δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα ματς με τους… ασπρόμαυρους. Με τον ΠΑΟΚ υπέκυψαν στην πίεση των γηπεδούχων, με τον ΟΦΗ φάνηκαν κουρασμένοι και με την Ιεράπετρα ήταν γενικώς σε κακή ημέρα.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι εύκολη.

Ποιο ήταν το όπλο του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος; Τα πνευμόνια. Τα τρεξίματα. Όσες ομάδες κατάφερε να τις σκάσει στα χιλιόμετρα, εύκολα ή δύσκολα τις νίκησε.

Στα ματς που είχε αυτός το πρόβλημα της πίεσης, χάνοντας και την κατοχή της μπάλας, ηττήθηκε και μάλιστα εύκολα.

Τι θα κάνει στη συνέχεια;

Η λογική λέει ότι θα καταφέρει να επανέλθει στις νίκες μόλις βρει τα πατήματά του. Τα τρεξίματα που του έλειψαν στο Ηράκλειο.

Συγχρόνως είναι λογικό για μία ομάδα με τόσο μικρό ρόστερ να μπλοκάρει όταν πέφτουν κάποιες απουσίες μαζεμένες. Παράδειγμα: Χθες στο Ηράκλειο χωρίς Κουλιμπαλί και Γιόχανσον έχασε τη δεξιά πτέρυγα. Ο Πούγγουρας το πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάποιες κούρσες που θα έφερναν ισορροπία στο παιχνίδι. Έτσι ο Παπαδόπουλος (τεχνικός του ΟΦΗ) μπλόκαρε την αριστερή πτέρυγα (Ινσούα), φόρτωσε και τη μεσαία γραμμή και έκοψε τον Παναθηναϊκό στα δύο.

Πέρα από τις αγωνιστικές απουσίες, θεωρώ λογικό ο Δώνης να έκανε τον προγραμματισμό του, στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, ρίχνοντας το βάρος στο πρώτο δίμηνο.

Εκεί έπρεπε ο Παναθηναϊκός να κερδίσει το χαμένο έδαφος των μείον έξι βαθμών. Εάν τον έπαιρνε η κατηφόρα στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, δύσκολα θα ανέκαπτε.

Ο στόχος του «τριφυλλιού» νομίζω ότι είναι ξεκάθαρος. Μια θέση στην πεντάδα για να σβήσει την ευρωπαϊκή τιμωρία. Συγχρόνως θα πρέπει να κερδίσει παραστάσεις ως ομάδα και να μπορέσει να χτίσει έναν δυνατό κορμό για του χρόνου.

Ο Παναθηναϊκός δεν παρέδωσε πνεύμα. Πήρε μια ανάσα και θα επιστρέψει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς