16.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Όταν το σκοράρισμα γίνεται υπόθεση των στόπερ!

Ο φετινός Ολυμπιακός σε 13 αγωνιστικές στη Super League έχει την τύχη να βρίσκει αρκετά και σημαντικά γκολ και από τους αμυντικούς του

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς επιθετικά έχει πετύχει στο πρωτάθλημα  συνολικά 18 γκολ. Βέβαια αυτά τα 18 γκολ έχουν έρθει από ξεχωριστούς παίκτες, ενώ εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει ότι πρωταγωνιστές σ’ αυτό το κομμάτι των ερυθρολεύκων δεν είναι μόνο οι επιθετικοί ή τα εξτρέμ αλλά κυρίως οι αμυντικοί.

Αναλυτικότερα ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμα, ενώ από τους σκόρερ εντοπίζεται ότι οι επιθετικοί του δεν μπορούν να βρουν το εύκολο γκολ. Ουσιαστικά η ομάδα δε βασίζεται σ’ αυτούς στο σκοράρισμα και αυτό το δεδομένο φαίνεται από τις μέχρι τώρα επιδόσεις όλων των παικτών.

Συγκεκριμένα οι επιθετικοί (Γκερέρο, Χασάν, Μάνος) έχουν πετύχει πέντε γκολ συνολικά. Από εκεί και πέρα από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού έχουν σκοράρει οι Σισέ, Βούκοβιτς, Μεριά και Ομάρ. Συνολικά αυτοί οι παίκτες έχουν πετύχει πέντε γκολ. Τα ίδια δηλαδή με τους επιθετικούς!

Τέλος, τα εξτρέμ των ερυθρολεύκων τη φετινή σεζόν δεν έχουν ενεργό ρόλο στο σκοράρισμα, καθώς οι Λάζαρος, Ποντένσε, Ναουέλ και Φετφατζίδης έχουν συνολικά τρία γκολ. Ουσιαστικά οι αμυντικοί των ερυθρολεύκων μετρούν ένα περισσότερο γκολ από τα εξτρέμ. Στατιστικό σίγουρα αξιοπρόσεκτο και όχι συχνό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς