16.9 C
Athens

Διαλύεται όποια ΠΑΕ αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Αιχμές από Ολυμπιακό, δηλώσεις από Κούγια για ΑΕΛ, μετά τα όσα συμβαίνουν με την διαιτησία, αλλά ποιος θα ρισκάρει να τιναχτεί στον αέρα η ομάδα του; Τι προβλέπουν οι κανονισμοί

Δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα ή μη συμμετοχής του σε κάποιο παιχνίδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν στον πολύπαθο χώρο της διαιτησίας και όχι μόνο.

Οι ποινές που προβλέπουν οι κανονισμοί είναι εξοντωτικές και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει τον αφανισμό της Πειραϊκής ΠΑΕ.

Αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά ΔΥΟ κατηγορίες κάτω!

Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς!

Παράλληλα, στους μετόχους της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, αλλά και στους συγγενείς τους, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη πενταετία να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

Το «Παράρτημα Νο.1» του ΚΑΠ στο Άρθρο 3 αναφέρει για «Αποχώρηση ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη» ότι:

«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,

iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2.Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Οι απειλές Κούγια

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μετά και την διαιτησία σε βάρος της ομάδας του στην Τούμπα, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τα δελτία και ότι δεν θα κατέβει η Λάρισα στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Αν δεν αγωνιστεί η ΑΕΛ μόνο στο ματς με την ΑΕΚ, τότε βάσει του Άρθρου 21 του ΚΑΠ περί «Μη τέλεσης ή διακοπής αγώνα, με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων», προβλέπονται οι εξής ποινές:

-Απώλεια του αγώνα με τέρματα 3-0.

-Χρηματική ποινή από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

-Αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς