17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι…

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη σημασία του αγώνα στην Ξάνθη και εξηγεί που και γιατί στάθηκε ο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παίκτες

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός με νίκη στην Ξάνθη, συνεχίζει να πιέζει τον ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ευελπιστώντας το άγχος του τελευταίου να οδηγήσει κάποια στιγμή τον Δικέφαλο του Βορρά στην απώλεια βαθμών. Οι Ερυθρόλευκοι με ισοπαλία ή ήττα στην ακριτική πόλη, θα βρεθούν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, καθώς ο ΠΑΟΚ αν νικήσει την ΑΕΛ στην Τούμπα λίγες ώρες αργότερα θα αποσπαστεί στη βαθμολογία. Η μπάλα λοιπόν είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών και στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε διεξοδικά στους παίκτες τον τρόπο παιχνιδιού της Ξάνθης, τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός και τι χρειάζεται να αποφύγει προκειμένου να φύγει με το “διπλό” από τα Πηγάδια. Το σημαντικότερο είναι πως τους έδωσε να καταλάβουν την σημασία που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας για τους Πειραιώτες και πόσο πολύ πρέπει να προσπαθήσουν για την νίκη, αποφεύγοντας παράλληλα τυχόν “παγίδες”.

Τέτοιου είδους αγώνες στην οικονομία του πρωταθλήματος κρίνουν πολλές φορές τίτλους. Αυτή είναι η τελευταίας έξοδος των Ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα για τον α´ γύρο, καθώς στη συνέχεια υποδέχονται την Λαμία και την ΑΕΛ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Οι εννέα βαθμοί, λοιπόν, στα τρία προσεχή παιχνίδια αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση, αν θέλει η πειραϊκή ομάδα να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης της Ξάνθης μέσω βίντεο στο περιθώριο της προπόνησης του Σαββάτου στου Ρέντη, ο Μαρτίνς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές: Πρώτον, ένα γρήγορο γκολ όπως συνέβη στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, διότι αυτό θα αναγκάσει της ομάδα της Θράκης να ανέβει κάποια μέτρα στο γήπεδο. Διαφορετικά, όσο δεν θα υπάρχει σκορ, οι γηπεδούχοι θα προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους και θα παίξουν πιο κλειστά.

Δεύτερον, τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει την κατοχή της μπάλας, να επιβάλει το παιχνίδι του και τον δικό του ρυθμό, βγάζοντας την Ξάνθη έξω από τα νερά της.

Τρίτον, ζήτησε υπομονή και καθαρό μυαλό από τους παίκτες στις ενέργειές τους και να μην αγχωθούν αν δεν έρθει γρήγορα το γκολ. Άλλωστε, οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει ότι παλεύουν όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τέταρτον, εστίασε στον Γέντρισεκ, στις κινήσεις που κάνει μέσα και έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά και στους παίκτες της Ξάνθης που έρχονται από πίσω για να απειλήσουν.

Και, πέμπτον, τους είπε πως θα πρέπει να αγωνιστούν με την θέληση, το πάθος και τον τσαμπουκά που έδειξαν στους αγώνες με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς