17.8 C
Athens

Ο Γιορντάνοφ «πλήγωσε» τον Φοίνικα, νίκη στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟ

Με τον πρώην... Συριανό Μπόγιαν Γιορντάνοφ να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα εν Ελλάδι παιχνίδια του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα με 3-2 του Φοίνικα στο κλειστό της Κυψέλης

Ένα πραγματικό ντέρμπι διεξήχθη στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Φοίνικα, με την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να αναδεικνύεται νικήτρια στο τάι μπρεϊκ με 3-2 κόντρα σ’ έναν Φοίνικα που επιβεβαίωσε πως μόνο τυχαία δεν είναι τα φετινά αποτελέσματα του.

Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες καθώς καμία δε βρήκε καλό ρυθμό από τη θέση του σέρβις. Οι «πράσινοι» με «όπλο» την καλή υποδοχή και τις επιθέσεις του Γιορντάνοφ έκαναν το 1-0 σετ με 25-23.

Οι «πειρατές» βελτίωσαν αισθητά την υποδοχή και το σέρβις τους και έχοντας τον Ντόκιτς σε εξαιρετική μέρα ισοφάρισαν σε 1-1 σετ (22-25) και προβλημάτισαν τους «πράσινους» οι οποίοι πλην του Γιορντάνοφ και του Πελεκούδα, δυσκολεύονταν να βρουν λύσεις στο σέρβις και στην επίθεση, παίζοντας αρκετά προβλέψιμα.

Έτσι, στο τρίτο σετ, οι παίκτες του Παβλίσεβιτς έδειξαν την ανωτερότητά τους και προηγήθηκαν με 8 (!) πόντους (2-10), ενώ διατήρησαν ένα καλό προβάδισμα άνω των τεσσάρων πόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ. Πρωταγωνιστής ήταν ο Εβάντρο που είτε από τη θέση του σέρβις, είτε από τις επιθέσεις του (με πάιπ ή στη διαγώνιο) δεν άφησε περιθώριο στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει κάτι από το σετ, παρά την υψηλή απόδοση του Γιορντάνοφ (20-25).

Με τον Ράπτη να βρίσκει τα πατήματα του στο τέταρτο σετ, οι «πράσινοι» κυριάρχησαν σε υποδοχή και σέρβις, οδηγώντας σε λάθη τους παίκτες του Φοίνικα. Η δουλειά του Πελεκούδα στο φιλέ και του Γιορντάνοφ στην επίθεση (αυτή τη φορά με τη βοήθεια του rookie Ράπτη) έδωσαν το σετ στο «τριφύλλι» με 25-22 και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν με στόχο να πάρουν τους δύο βαθμούς και φάνηκε από τις διαρκείς εναλλαγές στο σκορ. Παρά τα χαμένα σέρβις του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει τρία ματς μπολ και να εκμεταλλευτεί το τελευταίο με μπλοκ άουτ του Ράπτη για να πάρει το παιχνίδι με 3-2 σετ (17-15).

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση με 12 βαθμούς, ενώ τον Φοίνικα στην πέμπτη με 10.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς