22 C
Athens

Τραγωδία στην Ιταλία: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 100 τραυματίες σε κλαμπ στην Ανκόνα (video)

Εκτιμάται ότι ποδοπατήθηκαν λόγω πανικού που προκάλεσε η εκτόξευση σπρέι πιπεριού

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν σε ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα στο κλαμπ Lanterna Azzurra στην Ανκόνα της Ιταλίας, όταν προκλήθηκε πανικός από σπρέι πιπεριού που είχε ως αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν.

Μάλιστα, οι πέντε από τους έξι νεκρούς είναι ανήλικοι (δύο αγόρια και τρία κορίτσια), ενώ η έκτη είναι μητέρα ενός παιδιού που συνόδευε την κόρη της. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 100 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το κλαμπ φιλοξενούσε συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, ενώ τη στιγμή του δυστυχήματος εκτιμάται ότι μέσα στον χώρο βρίσκονταν 1.000 άτομα, που ποδοπατήθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το περιστατικό προκλήθηκε μετά την εκτόξευση σπρέι πιπεριού μέσα στο κλαμπ που βρίσκεται στην κωμόπολη Κορινάλντο. Αμέσως επικράτησε πανικός, με τους θαμώνες να προσπαθούν να βγουν έξω από το κτίριο πατώντας ο ένας στον άλλον.

Ένας έφηβος είπε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι τουλάχιστον μία από τις εξόδους κινδύνου ήταν κλειδωμένη όταν προσπάθησε να διαφύγει. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι αρχές διερευνούν εάν οι έξοδοι κινδύνου λειτουργούσαν.

Τραυματίας: «Η έξοδος της ντισκοτέκ ήταν κλειστή»

«Χορεύαμε όταν νιώσαμε μια οξεία οσμή, αρχίσαμε να τρέχουμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, αλλά την βρήκαμε κλειστή, οι πορτιέρηδες μας έλεγαν να γυρίσουμε πίσω», είπε ένας 16χρονος που τραυματίστηκε στο ποδοπάτημα που προκάλεσε ο πανικός. Ο νεαρός τραυματίστηκε μαζί με τη συνομήλικη φίλη του στο νοσοκομείο της Ανκόνα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του δεκάδες νεαροί έπεσαν από ένα υπερυψωμένο χώρο σ’ εκείνον που ήταν από κάτω.

«Ένα άτομο πέθανε, καταπλακώθηκε από όλους τους άλλους», είπε.

Η πυροσβεστική ανήρτησε στο λογαριασμό της στο twitter τις πρώτες δραματικές φωτογραφίες σημειώνοντας στη λεζάντα: «Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν σε μία ντισκοτέκ. Πιθανώς λόγω της ρίψης κάποιου σπρέι νεαροί ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες».

Ο ράπερ με τους ενάμιση εκατομμύριο followers

Ο 26χρνος τραγουδιστής Τζιονάτα Μποσκέτι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, θεωρείται μουσικό φαινόμενο στη Ιταλία με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ακολούθους μόνον στο Instagram και η τουρνέ του καταγράφει παντού επιτυχίες. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Rockstar», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο έγινε τρεις φορές πλατινένιο. Οπου εμφανίζεται προκαλείται πανικός και αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι το κλαμπ ήταν κατάμεστο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου, 1.500 άτομα ποδοπατήθηκαν και  τραυματίστηκαν στο Τορίνο, όταν ένα πυροτέχνημα προκάλεσε πανικό κατά την προβολή του τελικού του Champions League σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί σε κεντρική πλατεία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς