20.9 C
Athens

Αποφυλάκιση του Ριχάρδου και άλλων επτά προτείνει η εισαγγελέας για το κύκλωμα

Αναφέρει ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι επειδή υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το αν έχει τελεστεί το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας

Υπέρ της αποφυλάκισης και των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού τάχθηκε στο δικαστικό συμβούλιο του Πρωτοδικείου Αθηνών η αρμόδια εισαγγελέας, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπλέει με την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία έχει ήδη ταχθεί υπέρ της διακοπής της προσωρινής κράτησης και για τους οκτώ προφυλακισμένους, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.

H εισαγγελέας αναφέρει ότι λόγω του ότι υπάρχουν αντικρουόμενες νομικές απόψεις για το εάν έχει τελεστεί το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας, οι 8 πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της  εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η εισαγγελική αρχή εμμένει στην νομική  άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας στην προκειμένη περίπτωση στοιχειοθετείται. Όμως, λόγω της νομικής διάστασης που έχει προκληθεί, προτείνει την αποφυλάκισή τους έως ότου λυθεί το εν λόγω ζήτημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς