16.2 C
Athens

«Βομβαρδισμένο» τοπίο η Αθήνα την επόμενη ημέρα των επεισοδίων (pics, video)

Ζημιές και καταστροφές παντού είναι ό,τι απέμεινε από τις «οδομαχίες» που ακολούθησαν τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου • 25 τόνους μπάζα, πέτρες και αντικείμενα μάζεψαν τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων

Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, καμένα αυτοκίνητα και κάδοι σκουπιδιών και ζημιές παντού, συνιστούν το τοπίο της πολύπαθης «γειτονιάς» των Εξαρχείων, λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα η μυρωδιά του καμένου είναι πολύ έντονη στην περιοχή ενώ τα συνεργεία του Δήμου μόλις έπιασαν δουλειά…

Νεαροί κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Παράλληλα, δύο ειδικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ρίψεις νερού στα Εξάρχεια, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Η αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές που αργότερα οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Παράλληλα, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλά και ένας ακόμα που χρειάστηκε να μεταφερθεί επίσης στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Με το πρώτο φως της ημέρας 65 εργάτες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων βγήκαν στους δρόμους για να καθαρίσουν την περιοχή. Μπουλντόζα του δήμου απομάκρυνε πεσμένους και καμένους κορμούς δέντρων, ενώ φορτηγά έχουν μεταφέρει έως τώρα 25 τόνους από μπάζα, πέτρες και καμένα αντικείμενα. Οχήματα καθαριότητας πλένουν από το πρωί τους δρόμους, ενώ καμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα θα απομακρυνθούν αργότερα, μετά τις απαραίτητες ασφαλιστικές διαδικασίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς