27.7 C
Athens

Δυνατά για Σοριάνο ο Ολυμπιακός! (videos)

Ο Ολυμπιακός είναι στο… κόλπο για τον έμπειρο Ισπανό γκολτζή που μένει ελεύθερος από την Μπεϊγίνγκ Γκουάν

Αναμφίβολα, η θέση του φορ είναι εκείνη που «καίει» τον Ολυμπιακό ενόψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς έχουν στρέψει την προσοχή τους στην αγορά προκειμένου να βρουν τον γκολτζή που θα δώσει τη λύση στο σκοράρισμα.

Μία από τις πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που εξετάζεται… ζεστά στον Ολυμπιακό, είναι εκείνη του Ισπανού φορ Τζόναθαν Σοριάνο. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής έχει «συστηθεί» στους ερυθρόλευκους και σε άλλες μεταγραφικές περιόδους, όπως για παράδειγμα το 2014, όταν με τότε προπονητή τον Μίτσελ, ο Ολυμπιακός αναζητούσε δυνατό στράικερ που να έχει συνεχή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Μάλιστα, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε κινήσει το ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων και τον περασμένο Ιανουάριο όταν προπονητής ήταν ο Όσκαρ Γκαρθία. Να σημειωθεί πως στο λιμάνι γνωρίζουν καλά τον μάνατζερ του Ισπανού φορ καθώς είναι εκείνος που εκπροσωπεί και τον Γκαρθία!

Η σίγουρη αποχώρηση από την Κίνα και ο ανταγωνισμός

Ο Σοριάνο, λοιπόν, αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την κινέζικη Μπεϊγίνγκ Γκουάν μετά από σχεδόν δύο χρόνια, καθώς λήγει το συμβόλαιο του και η επιστροφή του στην Ευρώπη μοιάζει προς ώρας βέβαιη. Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, καθώς εφόσον κινηθεί επίσημα για τον ποδοσφαιριστή θα χρειαστεί να πληρώσει μόνο το συμβόλαιο του.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για τον ποδοσφαιριστή, καθώς όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, η Μπέτις, η Γαλατασαράι και η Μπριζ τον έχουν στο μπλοκάκι τους, ενώ ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Mundo Deportivo» πως μετά τις γιορτές θα εξετάσει τις προτάσεις που θα έχει και θα λάβει την οριστική απόφαση για το μέλλον του.

Νούμερα που… ζαλίζουν

Από τον Φεβρουάριο του 2017 που μετέβη στην Κίνα κατέγραψε συνολικά 27 συμμετοχές πετυχαίνοντας 23 γκολ, ενώ πριν βρεθεί εκεί σκόραρε 120 (!) φορές σε 144 επίσημα παιχνίδια της Σάλτσμπουργκ. Πριν τους πρωταθλητές Αυστρίας, ο Ισπανός γκολτζής είχε 54 γκολ σε 79 παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Μιλάμε δηλαδή, για έναν ποδοσφαιριστή που είναι «κίνδυνος – θάνατος» μέσα στο «κουτί». Ότι έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή στη… φαρέτρα του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Απολαύστε τον Ισπανό μπόμπερ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς