18.2 C
Athens

Μετωπική η σύγκρουση Κούγια – Αναστασιάδη

Την Τρίτη στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κυνηγά τα χρήματα που του έχουν επιδικαστεί και αν δεν τα πάρει η Λάρισα πάει για αφαίρεση βαθμών

Κρατάει χρόνια η σύγκρουση του Αλέξη Κούγια με τον Άγγελο Αναστασιάδη και την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα παιχτεί μια νέα πράξη στην αντιδικία του Έλληνα προπονητή με την Λάρισα.

Τον Οκτώβριο του 2017, το Διαιτητικό Δικαστήριο είχε κάνει δεκτή εν μέρει την προσφυγή του Άγγελου Αναστασιάδη και του επιδίκασε ποσό 52.237 ευρώ, το οποίο έπρεπε να καταβάλει η Λάρισα. Το ίδιο δικαστήριο είχε κρίνει άκυρη την από 2/11/2016 εξώδικη καταγγελία της ΑΕΛ κατά του προπονητή.

Τότε ο Αλέξης Κούγιας είχε αναφέρει για την διαμάχη με τον προπονητή:

«Από τη πρώτη στιγμή που έγινε η λύση της συνεργασίας με τον κ. Αναστασιάδη  είχαμε συμφωνήσει πιο πριν με τον προπονητή μας να μείνει στο ματς με τον Πανιώνιο. Του είχαμε πει να μείνει σε αυτό το παιχνίδι και ανεξαρτήτου αποτελέσματος να φύγει στην συνέχεια μαζί με το προπονητικό τιμ. Γι’ αυτό έκανε και δηλώσεις περί… βαλίτσας μετά το ματς με τον Πανιώνιο ο κ. Αναστασιάδης. Δεν καταλαβαίνω γιατί λέει συνέχεια πως δεν είχε ενημερωθεί, γιατί αυτό είχε συμφωνηθεί. Όμως κάποιοι άνθρωποι από τη πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να μην πούμε τίποτα προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα.

Άκουσα πως είπε εγώ δεν φεύγω από πουθενά, μόνο με διώχνουν. Μαθαίνω όμως ότι το ίδιο έγινε και στον ΠΑΣ, που τον άφησε για να υπογράψει στον Πλατανιά με καλύτερες απολαβές. Το θέμα με τον Αναστασιάδη ήταν πολύ πιο σοβαρό και έπρεπε να αντιδράσουμε. Και το κάνουμε νομικά. Όλοι μας έχουμε νομικά δικαιώματα όταν αισθανόμαστε πως αυτά καταπατούνται και φανταστείτε πως αυτοί είναι ελάχιστοι λόγοι και θα μπορούσαμε να γράψουμε κι άλλα στο εξώδικο. Αυτά είναι μόνο το 10%. Κάποιοι, όμως, δεν έχουν διάθεση να ηρεμήσει αυτή η ομάδα. Και προσπαθούν συνέχεια να δημιουργούν θέματα».

Το περίφημο εξώδικο που είχε στείλει τότε ο Αλέξης Κούγιας στον Άγγελο Αναστασιάδη έχει βαριές κατηγορίες, αλλά κρίθηκε άκυρο από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Όταν ο Βαγγέλης Γραμμένος προσέλαβε στην εθνική ανδρών τον Αναστασιάδη, η αντίδραση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ ήταν έντονη.

Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε: «Πληροφορηθήκαμε ότι ο άνθρωπος του Θεού και της Παναγίας κ. Αναστασιάδης προσελήφθη ως προπονητής της Εθνικής μας ομάδος με μισθό 250.000 ευρώ το χρόνο. Ελπίζουμε ότι, μετά τα 20.000 ευρώ το μήνα που θα εισπράττει εργαζόμενος σκληρά στην Εθνική Ομάδα, θα μας επιστρέψει τα 56.000 ευρώ, τα οποία το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, μόλις ανέλαβε ο κ. Γραμμένος, με δικηγόρους το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, ανατρέποντας δύο ομόφωνες αποφάσεις, του επεδίκασε να εισπράξει για εργασία ενός χρόνου, την οποία ουδέποτε προσέφερε. Αυτήν την αδικία δεν την θέλει ούτε η Παναγία ούτε ο Θεός και τιμωρούν. Ευχόμαστε να μην ξεσπάσει η τιμωρία στην Εθνική ομάδα».

Την Τρίτη η σύγκρουση Κούγια – Αναστασιάδη θα έχει άλλο ένα επεισόδιο. Και αυτή την φορά στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης διεκδικεί ένα ποσό από τους «βυσσινί», από την περίοδο που εργάστηκε στη θεσσαλική ομάδα κι αν δικαιωθεί, τότε θα επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών στην ΑΕΛ, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Βέβαια, βάσει νόμου οι Θεσσαλοί θα έχουν ένα περιθώριο για να εξοφλήσουν τον έμπειρο τεχνικό και να αποφύγουν τις όποιες συνέπειες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς