22.6 C
Athens

Ενταση στο κέντρο της Αθήνας – Mολότοφ και χημικά στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο (pics, video)

Κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλες πεζοδρόμια, τζαμαρίες καταστημάτων, αλλά και στάσεις λεωφορείων

Eπεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της μαθητικής πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Καθώς ανέβαινε η πορεία προς τη Σταδίου, στο ύψος της Κλαυθμώνος, κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών. Κάποιοι νεαροί κρατούσαν πυροσβεστήρες και βαριοπούλες και έσπασαν πεζοδρόμια, τζαμαρίες καταστημάτων, αλλά και στάσεις λεωφορείων.

Από την πλευρά της αστυνομίας οι ένστολοι βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος και επιτηρούν διακριτικά.

Συγκέντρωση από νωρίς στα Προπύλαια

Νωρίτερα μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την πρώτη από τις δύο συγκεντρώσεις μνήμης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, το μετρό του Συντάγματος είναι κλειστό από τις 12 κι οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Μία δεύτερη κινητοποίηση έχει αναγγελθεί για στις 5.30 το απόγευμα, με συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Υπό τον φόβο των επεισοδίων η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός, με σχέδιο που θυμίζει αυτό που εφαρμόστηκε προ δεκαπενθημέρου, στα επεισόδια μπροστά από το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου. Στους δρόμους θα βρεθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς