17.7 C
Athens

Με Δώνη η μοναδική ήττα από ομάδα Γ’ Εθνικής! (video, pic)

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 94' τον ΟΦ Ιεράπετρας κι έτσι η μοναδική ήττα του από ομάδα Γ' Εθνικής στο Κύπελλο παραμένει εκείνη από τα Τρίκαλα το 1992-93

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και τότε στη δύναμη των «πρασίνων» ανήκε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος γλίτωσε σήμερα… στο τσακ από το να συνδέσει το όνομά του με άλλη μία «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Όχι ότι έφταιγε εκείνος για την ήττα με 2-1 στα Τρίκαλα, στις 9 Σεπτεμβρίου 1992. Ίσα-ίσα,ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του «τριφυλλιού» και είχε επιλεγεί από τον Ίβιτσα Όσιμ γι’ αυτό το ματς επειδή… δεν ήταν ακόμα βασικό στέλεχος της ομάδας. Ο καταξιωμένος Βόσνιος τεχνικός είχε σνομπάρει το παιχνίδι, περίπου όπως υποτίμησε και ο Δώνης το σημερινό ματς με τον ΟΦ Ιεράπετρας και μάλιστα χωρίς να έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση -σε αντίθεση, δηλαδή, με ό,τι είχε συμβεί πριν από 26 χρόνια.

Οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ. Ο Όσιμ είχε πάρει τότε στην αποστολή μόλις 13 παίκτες, όλους Έλληνες και κυρίως αναπληρωματικούς (όπως σήμερα), εκ των οποίων οι δύο ήταν οι τερματοφύλακες, Γιώργος Αμπαδιωτάκης και Αντώνης Νικοπολίδης. Η διαφορά είναι ότι ο πολύπειρος τεχνικός δεν ταξίδεψε μαζί με την αποστολή, αλλά με το δικό του αυτοκίνητο την ημέρα του αγώνα (έφτασε στο στάδιο των Τρικάλων λίγα λεπτά πριν το σφύριγμα της έναρξης!) και δεν έκρινε σκόπιμο να καθίσει έστω στον πάγκο. Παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα, αφήνοντας το κοουτσάρισμα στους συνεργάτες του, Μάικ Γαλάκο και Χάρη Γραμμό. Βλέποντας μάλιστα την τραγική εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του, αποχώρησε από το γήπεδο πριν από τη λήξη!

Τα Τρίκαλα, τα οποία είχαν υποβιβαστεί την προηγούμενη σεζόν από τη Β’ Εθνική και δεν είχαν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, άρπαξαν την ευκαιρία και πέτυχαν μία σπουδαία νίκη γοήτρου. Στο 17′ άνοιξαν το σκορ με γκολ του Παπαευαγγέλου με πλασέ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη στο δοκάρι. Ο Δώνης ισοφάρισε στο 50′ αξιοποιώντας ασίστ του Κώστα Αντωνίου και λάθος του τερματοφύλακα Βουλόγκα, αλλά οι Θεσσαλοί πήραν τη νίκη με τέρμα που σημείωσαν στο 75′ με ωραίο σουτ του Σάκη Ντότση. Σύμφωνα με την ανταπόκριση της εφημερίδας «Αυριανή», την οποία επισυνάπτουμε, ο Δώνης ήταν ο μοναδικός διασωθείς του «ναυαγίου» του Παναθηναϊκού.

Η ήττα προκάλεσε κάποιες μουρμούρες στο εσωτερικό του τριφυλλιού για τον Όσιμ, αλλά ξεχάστηκε γρήγορα. Όπως ήδη αναφέραμε, δεν είχε αγωνιστικές συνέπειες μια και η πρόκριση στην επόμενη φάση είχε εξασφαλιστεί και μάλιστα στο τέλος της περιόδου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό με 1-0.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς