23.8 C
Athens

Πάνε για trade που θα αλλάξει τις ισορροπίες οι Λέικερς!

Οι Λος Άντζελες Λέικερς θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής τον Άντονι Ντέιβις, σε μια κίνηση που αν γίνει θα ταράξει τα νερά του NBA

Τις τελευταίες ώρες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ακούγονται διάφορα σενάρια για ένα trade, το οποίο αναμένεται να ταράξει τα νερά στο NBA αλλά και παράλληλα θα αλλάξει τις ισορροπίες όσον αφορά την υπόθεση δαχτυλίδι.

Συγκεκριμένα οι Λος Άντζελες Λέικερς ψάχνουν τη χρυσή τομή που θα τους οδηγήσει στην απόκτηση του Άντονι Ντέιβις από τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς. Ο Ντέιβις έχει συμβόλαιο έως το 2020 με τους «πελακάνους», ωστόσο είναι κοινό μυστικό ότι θέλει να αποχωρήσει και να φύγει από τη μετριότητα της συγκεκριμένης ομάδας.

Από εκεί και πέρα οι Λέικερς εφόσον γνωρίζουν ότι ο Αμερικανός PF θέλει να αποχωρήσει από τη Νέα Ορλεάνη, αναμένεται να επιδιώξουν την αρπαγή του μέσω ανταλλαγής από φέτος. Οι λιμνάνθρωποι προσπαθούν να επανέλθουν στην κορυφή του NBA και κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο αν χτίσουν μια ομάδα γύρω από τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Μπορεί ο «Βασιλιάς» να τους έχει ανεβάσει επίπεδο και να πηγαίνουν όλο και καλύτερα όσο κυλάνε τα ματς, ωστόσο μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει στην κορυφή τους Λέικερς. Έτσι, υπάρχουν σενάρια που μιλούν για trade με συμμετοχή τριών ομάδων (Λέικερς, Πέλικανς, Μάτζικ), το οποίο θα στείλει τον Άντονι Ντέιβις στους λιμναθρώπους.

Ο Ντέιβις επιθυμεί να αγωνιστεί στο πλευρό του Λεμπρόν και οι Λέικερς δίνουν το εξής πακέτο, το οποίο και με τη βοήθεια των Μάτζικ θα οδηγήσει τον Ντέιβις στο Λος Άντεζελες. Συγκεκριμένα ο Μάτζικ Τζόνσον θα δώσει τους Λόνζο Μπολ, Κεντάβιους Κάντγουελ-Πόουπ και Μπράντον Ίνγκραμ. Με τη σειρά τους οι Πέλικανς θα χάσουν τους Ντέιβις, Πέιτον και Κλαρκ. Ενώ τέλος, στο παιχνίδι θα μπουν και οι Ορλάντο Μάτζικ θα παραχωρήσουν τον Νίκολα Βούτσεβιτς. Φυσικά στη συμφωνία θα μετακινηθούν από τη μία ομάδα στην άλλη και ορισμένα picks από τα draft.

Συγκεκριμένα ο Ντέιβις θα πάει μαζί με τον Πέιτον στους Λέικερς, οι Βούτσεβιτς και Ίνγκραμ θα πάνε στους Πέλικανς και ο Κλαρκ στους Μάτζικ. Ανοικτό παραμένει το δρομολόγιο των Πόουπ, Μπολ αλλά και των draft picks.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο trade θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Αν πραγματοποιηθεί αυτό, τότε αυτόματα οι Λος Άντζελες Λέικερς θα πρέπει να αφήσουν ελεύθερο ένα παίκτη με μονοετή συμβόλαιο, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο όριο που επιτρέπει η λίγκα. Να θυμίσουμε ότι μονοετή συμβόλαιο έχουν οι Ρόντο, Μπίσλι, ΜακΓκι και Στίβενσον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς