17.3 C
Athens

«Εσπευσμένα» στις φυλακές Ναυπλίου ο Ριχάρδος

Στις 5 τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο τμήμα μεταγωγών και ακολούθως οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου

Στην εσπευσμένη μεταφορά του γνωστού ενεχυροδανειστή Δημήτρη Ριχάρδου Μυλωνά, από τη ΓΑΔΑ, όπου βρισκόταν, στις φυλακές Ναυπλίου, προχώρησαν τα ξημερώματα οι αρχές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γνωστός ενεχυροδανειστής μεταφέρθηκε στις 5 τα ξημερώματα στο τμήμα μεταγωγών και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου.

Η μεταγωγή του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου έγινε αφού δεν είχε φτάσει στην ΓΑΔΑ, όπου κρατείτο, το αποφυλακιστήριο και έτσι με βάση το έγγραφο που είχαν στα χέρια τους οι αρμόδιοι αξιωματικοί έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της μεταφοράς του στις φυλακές Ναυπλίου όπως είχε οριστεί από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, ύστερα από την κατάρρευση του κατηγορητηρίου για το σκέλος της λαθρεμπορίας χρυσού, σε βάρος των κατηγορουμένων για το κύκλωμα χρυσού.

Ωστόσο, η απόλυση των οκτώ κατηγορουμένων που κρατούνται για την υπόθεση, δεν έγινε τελικά την Τρίτη και η προφυλάκισή τους θα κριθεί οριστικά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος διερωτήθηκε το πρωί τι συνέβη και η εισαγγελία άλλαξε γνώμη μέσα σε οχτώ ώρες.

Πληροφορίες από αρμόδιες εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι η Εισαγγελία έχει άλλη γνώμη για τις συνέπειες των κενών της δικογραφίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη διάσταση των απόψεων επί του θέματος.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποδίδουν ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης στην εισαγγελία, επισημαίνοντας ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμόδιων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς