18.7 C
Athens

Δολοφονία φοιτήτριας: Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες – Ένα βίντεο «κλειδί» για τη σύλληψή τους (video)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση • Τουλάχιστον δύο οι δράστες • Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας • Σε αντιφάσεις έχουν υποπέσει οι δύο προσαχθέντες • Συγκλονισμένοι οι γονείς της • Η αινιγματική δήλωση ενός συμφοιτητή της

Στα ίχνη του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές.

Κλειδί για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών, αποτελεί το οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικές αρχές από δύο τουλάχιστον σημεία, από το δρομολόγιο θανάτου που ακολούθησε ο δράστης με τη φοιτήτρια.

Όπως γράφει η εφημερίδα Ροδιακή, η εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για συλλήψεις είναι ένα βίντεο που έφθασε στα χέρια των αρχών χθες το βράδυ και το οποίο δείχνει καθαρά μέσα σε αυτοκίνητο τη φοιτήτρια και ένα ακόμη άτομο που πιθανολογείται πως είναι ο δράστης.

Το σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι το κορίτσι να είχε ραντεβού με έναν από τους δύο άντρες. Φαίνεται όμως να εμφανίστηκε και ο δεύτερος άντρας και αυτό προκάλεσε τη σύγχυση της φοιτήτριας. Εκτιμάται πως είναι πιθανό να υπήρξε ένας στραγγαλισμός εκεί και στη συνέχεια να πέταξαν την κοπέλα στα βράχια νομίζοντας ότι έχει πεθάνει, ενώ εκείνη ήταν λιπόθυμη και ουσιαστικά για το λόγο αυτό φαίνεται να πέθανε από πνιγμό.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει αναφέρει ο αρχισυντάκτης της Ροδιακής Μιχάλης Μαστής: «Οι κάμερες ασφαλείας έδωσαν χθες το βράδυ νέες εικόνες, καθαρές εικόνες που σε συνδυασμό με τα κινητά τηλέφωνα και την άρση που έγινε από την αρμόδια αρχή, οδηγούν τους αξιωματικούς του λιμενικού σώματος που χειρίζονται την υπόθεση, σε πιο καθαρά αποτελέσματα. Και βέβαια, σφίγγουν τον κλοιό για τους ανθρώπους που πήραν μέρος σε αυτή την δολοφονία. Και μιλάμε για τουλάχιστον δύο άτομα…», λέει.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, υπάρχει εικόνα από κάμερα, που αποκαλύπτει ακριβώς πού και με ποιον ήταν η άτυχη κοπέλα, λίγο πριν χάσει τη ζωή της.

«Η εικόνα δείχνει τον έναν από τους δύο δράστες με το αυτοκίνητό του να προσεγγίζει κατάστημα εντός της πόλεως της Ρόδου και μέσα στο αυτοκίνητο να βρίσκεται και η νεαρή φοιτήτρια», αναφέρει.

Στα χέρια των αρχών αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη λίστα με τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις του κινητού της φοιτήτριας τον τελευταίο μήνα, γεγονός που θεωρείται καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη. Ωστόσο, το ίδιο το κινητό της δεν έχει εντοπιστεί και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Πέφτουν σε αντιφάσεις οι δύο ύποπτοι

Σε αντιφάσεις έχουν πέσει οι δύο άνδρες που καταθέτουν στις ροδιακές Αρχές για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας. Υπενθυμίζεται ότι οι προσαγωγές ήταν τρεις, αλλά ο ένας αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν σχετίζεται με την υπόθεση.

Στις Αρχές καταθέτει ο ιδιοκτήτης του λευκού βαν που εθεάθη κοντά στο σπίτι της 21χρονης και στο οποίο φέρεται το κορίτσι να επιβιβάστηκε. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ιδιοκτήτης του βαν φέρεται να είναι ο άνθρωπος που εντόπισε τη σορό της 21χρονης και ενημέρωσε τις Αρχές.

Επίσης, καταθέτει και ένας νεαρός Αλβανός ο οποίος φέρεται να είναι φίλος του γιου του ιδιοκτήτη του βαν. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ιδιοκτήτης και ο νεαρός φέρεται να έχουν πέσει σε κάποιες αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

Το λευκό βαν βρίσκεται ήδη στις Αρχές και την Τρίτη αναμένεται να εξεταστεί.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η 21χρονη να είχε ραντεβού με έναν από τους δύο. Εξετάζεται παράλληλα το ενδεχόμενο η φοιτήτρια να στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια οι δράστες να πέταξαν τη σορό της στα βράχια.

«Φως» στα αίτια θανάτου της φοιτήτριας αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση που θα δημοσιευτεί την Τρίτη.

Συγκλονίζουν οι γονείς της

Ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας, που βρίσκεται από χθες στο νησί της Ρόδου, μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, μη μπορώντας να κρύψει τη θλίψη του.

«Δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε τις αναμνήσεις από το κοριτσάκι μας. Τα αποτσίγαρά της, ένα μισοφαγωμένο μήλο, λίγες τρίχες στο μαξιλάρι. Η ψυχή φεύγει, μετά το σώμα, μένουν οι αναμνήσεις…», είπε και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Νωρίτερα, η μητέρα της περιέγραψε κι εκείνη με συγκλονιστικό τρόπο τις στιγμές που βιώνει από τη στιγμή που έμαθε ότι η κόρη της δολοφονήθηκε.

«Την αναγνώρισε ο μπαμπάς της», είπε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, κατά τη διάρκεια συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για το αν υποψιάζεται κάποιον για τη δολοφονία της κόρης της, η ίδια απάντησε: «Πού να πάει το μυαλό μου; Δεν πάει πουθενά… Στο Διδυμότειχο έχουμε μία πολύ καλή φήμη ως οικογένεια και εγώ και ο πατέρας της. Είμαστε εκπαιδευτικοί, ο πατέρας της είναι αντιδήμαρχος, δεν έχουμε έχθρες, είμαστε άτομα με αξιοπρέπεια, έχουμε φιλότιμο, ανιδιοτέλεια και αξίες ηθικές».

Όσο για το αν η άτυχη 21χρονη Ελένη διατηρούσε κάποιον ερωτικό δεσμό, η μητέρα της απάντησε: «Είχε πολλές φίλες κατά διαστήματα. Για σχέση δεν μου είχε πει κάτι. Αν υπήρχε, θα μου το έλεγε. Δεν ήμουν η μάνα που θα την μάλωνε αν είχε κάποια σχέση, ίσα-ίσα την παρότρυνα να έχει μία σχέση γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό, στην ηλικία της, καθώς η ζωή αγαπιέται με τα συναισθήματα».

«Φανταζόμουν ότι θα έρθει στο σπίτι νυφούλα, όχι με φέρετρο…»

Η μητέρα της Ελένης συγκλόνισε όταν άρχισε να μιλάει για τους δολοφόνους της κόρης της. Ενα μεγάλο «γιατί» είναι αυτό που την απασχολεί και αυτό που θα τους ρωτούσε αν τους έβλεπε.

«Χάθηκε τόσο άδικα, τόσο απρόσμενα, μέσα στο άνθος της ηλικίας της… Το σώμα του παιδιού μου ξεβράστηκε, καταχτυπημένο, με στραγγαλισμό. Ζωντανό το ρίξανε μέσα στη θάλασσα και βρέθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά… Θέλω να βρεθούν οι υπαίτιοι, να καταδικαστούν και να τους ρωτήσω γιατί το κάνανε. Δεν είναι άνθρωποι; Δεν έχουν αισθήματα; Τι είχαν μέσα στη ψυχή τους… Την τελευταία φορά που την είδα ήταν στις 29 Αυγούστου, που την χαιρέτησα στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε μόνο τηλεφωνικά… Στο νεκροτομείο την αναγνώρισε ο ίδιος της ο μπαμπάς…», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατόπιν πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή: «Γκρεμίστηκαν τα πάντα. Εγώ τώρα είμαι πεθαμένη, είμαι θυμωμένη. Έχω οργή και θυμό με τους πάντες… Φανταζόμουν να την κάνω νυφούλα, όχι να έρθει στο σπίτι με φέρετρο και να τη στείλω νύφη στον άλλο κόσμο…».

Η αινιγματική δήλωση συμφοιτητή της

Εντύπωση έχει προκαλέσει μια αινιγματική δήλωση ενός συμφοιτητή της Ελένης Τοπαλούδη που έγινε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ.

«Είχα πάρα πολύ καιρό να δω την κοπέλα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πριν δύο μέρες με προσέγγισε ένα παιδί στη λέσχη του πανεπιστημίου και με ρώτησε αν είχα δει την κοπέλα. Δεν την είχα δει και του είπα ότι μπορεί να έχει πάει κάποια εκδρομή, όπως υπέθεσα. Με ρώτησε και για μια άλλη κοπέλα, με την οποία έκανε πολύ παρέα. Δεν θέλω να πω το όνομα, γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Κατά διαβολική σύμπτωση η κοπέλα αυτή ήρθε μετά από λίγο στη λέσχη του πανεπιστημίου και μίλησαν. Μετά μας είπε ότι «θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην κοπέλα». Αυτό. Προφανώς εκείνη γνώριζε πριν από όλους μας τι είχε συμβεί στην κοπέλα…», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς