19.2 C
Athens

«Σάρωσε» ο Γιώργος Λάνθιμος με το «The Favourite» στα British Independent Film Awards (video)

Η ταινία απέσπασε τα πιο σημαντικά βραβεία, μεταξύ αυτών και το βραβείο καλύτερης ταινίας • Πήρε συνολικά δέκα βραβεία και είχε δεκατρείς υποψηφιότητες

Δέκα βραβεία κέρδισε πανάξια η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου στα βρετανικά βραβεία κινηματογράφου. Η ταινία του, «The Favourite», σάρωσε τα πάντα.

Ήταν υποψήφια σε 13 κατηγορίες και επικράτησε στις 10 και μάλιστα τις πιο βασικές.

Συγκεκριμένα, το «The Favourite» ψηφίστηκε Καλύτερη ταινία, ενώ κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Σεναρίου για τους Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου για τις ερμηνείες των Ολίβια Κόλμαν και Ρέιτσελ Βάις αντίστοιχα.

Εκτός από αυτά τα βραβεία Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Κοστουμιών, Μακιγιάζ και Κομμώσεων και Κάστινγκ κατέληξαν στην ομάδα του Έλληνα σκηνοθέτη.

Ο Γιώργος Λάνθιμος διαπρέπει σε όλα τα βραβεία και φεστιβάλ που λαμβάνει μέρος, οι κριτικές είναι αποθεωτικές και στο βάθος βλέπει… Όσκαρ!

Πριν από λίγο καιρό μάλιστα η μεγάλη αποδοχή της νέας του ταινίας πήρε δημοσιότητα μέσω της δημοφιλούς τραγουδίστριας Taylor Swift.

Το The Favourite που σκηνοθετεί ο Λάνθιμος, είχε αρχίσει να μονοπωλεί το κινηματογραφικό ενδιαφέρον από τα τέλη Αυγούστου που προβλήθηκε στη Βενετία. Τρεις μήνες μετά κυκλοφόρησε και στις αμερικανικές αίθουσες και ανάμεσα στους θεατές ήταν η Τέιλορ Σουίφτ. Η βασίλισσα της μουσικής βιομηχανίας αποθέωσε την ταινία.

Σίγουρα είχε ένα παραπάνω ενδιαφέρον, μιας και ένας από τους ηθοποιούς είναι ο Τζόι Άλγουιν, ο εδώ και ενάμιση χρόνο σύντροφός της. Ο Άλγουιν υποδύεται στην ταινία τον αυλικό της Βασίλισσας. Επομένως, ήταν λογικό η 28χρονη τραγουδίστρια να θελήσει να στηρίξει την προσπάθειά του.

Η Τέιλορ Σουίφτ εκθείασε με ένα Instagram story το The Favourite. «Το The Favourite είναι ένα φαινόμενο. Πρέπει να το δείτε». Μάλιστα, η Σουίφτ είχε βάλει και το swipe up για να παραπέμψει τους ακόλουθούς της σε αγορά εισιτηρίων για να δουν την ταινία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The Favourite is absolutely phenomenal, and it opens in NY and LA tomorrow— Swipe to see cities and dates! @thefavouritemovie @joe.alwyn @nicholashoult

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift) στις

Πρόκειται για μόλις ένα μικρό από τα πολλά παράσημα που αναμένεται να πάρει η ταινία όσο θα προβάλλεται στις αίθουσες.

Στην Ελλάδα η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα κυκλοφορήσει από την Odeon τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς