20 C
Athens

Σλούκας στο FWS: «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού κάνουν αυτό που πρέπει, δεν κρατώ κακία»

Ο Κώστας Σλούκας μιλά αποκλειστικά στο FWS και τον Μιχάλη Στεφάνου, δικαιολογεί τις αντιδράσεις της ερυθρόλευκης εξέδρας στον έξαλλο πανηγυρισμό του και αποκαλύπτει ότι ξεκουράζεται με στόχο να είναι έτοιμος για το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό

Τι κι αν έχουν περάσει τέσσερα χρόνια πια από τότε που o Κώστας Σλούκας αποφάσισε να “απογαλακτιστεί” από τον Ολυμπιακό και να τραβήξει τον δικό του μοναχικό δρόμο; Κάθε φορά που επιστρέφει στο ΣΕΦ με την φανέλα της Φενέρ η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.

Ποτέ δεν περνάει στο ντούκου η παρουσία του, λες και η παγιωμένη πλέον πραγματικότητα βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. Η σχέση του Σλούκα με τον Ολυμπιακό μοιάζει γεμάτη απωθημένα κι ας μην το παραδέχεται καμία από τις δύο πλευρές, πλέον. Κρύβει ένταση και πολλών ειδών συναισθήματα που δεν ησυχάζουν.  Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η επόμενη συνάντησή τους. Με βρισιές, με χειροκροτήματα, με εγωισμούς ή με αμοιβαίο σεβασμό;

Red Power FWSΤην τελευταία φορά ο διεθνής άσος έγινε δεκτός στο Φάληρο με μπόλικη θέρμη, “ανταπέδωσε” με έναν έξαλλο πανηγυρισμό και μοιραία προκάλεσε την οργή της εξέδρας. Ο ίδιος παραδέχτηκε αμέσως ότι το παράκανε και μιλώντας αποκλειστικά στο “FWS”, το πάει ένα βήμα παραπέρα. “Ο κόσμος κάνει αυτό που πρέπει για να στηρίξει την ομάδα του κι εγώ είμαι αντίπαλος. Τους καταλαβαίνω”.

Στην ερώτηση για το αν συναισθηματικά έχει αφήσει πίσω τον Ολυμπιακό φαίνεται προς στιγμήν να κομπιάζει. Δεν είναι εύκολο να συντηρεί αυτόν τον δεσμό όντας πια ο ηγέτης της τουρκικής ομάδας, ούτε φυσικά του το επιτρέπει ο αν μη τι άλλο μεγάλος αθλητικός εγωισμός του. “Συναισθηματικά… είμαι αφοσιωμένος στη Φενέρμπαχτσε αυτή τη στιγμή”, απαντά κάπως κυνικά . Μα, αυτό είναι το επαγγελματικό σκέλος τον… διορθώνουμε: “Δεν θέλω να επηρεάζομαι από τίποτα”, επιμένει και υπερθεματίζει: “Οι οπαδοί του Ολυμπιακού κάνουν τη δουλειά τους και δεν με ενοχλεί η όποια συμπεριφορά τους απέναντί μου. Θα με αποδοκιμάσουν για να χάσω μια βολή, θα αντιδράσουν όταν πανηγυρίσω. Δεν κρατάω κακία, ούτε κατηγορώ κανέναν. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε”.

Επιστρέφοντας στην βραδιά του ΣΕΦ ο 28χρονος γκαρντ εξηγεί: “Ο Ολυμπιακός έχει μια από τις σκληρές έδρες κι αυτό φαίνεται. Είμαι τέσσερα χρόνια τώρα στη Φενέρ κι ήταν η πρώτη φορά που κέρδισα στο ΣΕΦ. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να ανησυχώ για το τι λέει ο κόσμος. Η ομάδα μου παίζει πραγματικά πάρα πολύ καλά κι έχουμε κάνει κάποιες μεγάλες νίκες εκτός έδρας νίκες όπως στο Κάουνας, στο ΣΕΦ και τώρα στην Βαρκελώνη”.

Σχετικά με το εντυπωσιακό πέρασμα από το “Παλάου” παρά την δική του απουσία σχολιάζει: “Παίξαμε ένα ολοκληρωμένο μπάσκετ και μπροστά και πίσω. Ήμασταν έτοιμοι αγγίξαμε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα το 9-1 λέει και πολλά και τίποτα. Είμαστε στην κορυφή μαζί με την ΤΣΣΚΑ, κάτι το οποίο το αξίζουμε γιατί παίζουμε πολύ καλά, αλλά μιλάμε απλά για τα πρώτα 10 παιχνίδια”.

Επόμενος προορισμός για τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2017 το ΟΑΚΑ και η νέα πρόκληση στην καυτή έδρα του Παναθηναϊκού δεν “τρομάζει” τον Σλούκα:  “Ο Παναθηναϊκός είναι σε δύσκολη θέση, πράγμα που σημαίνει πως παίζει με την πλάτη στον τοίχο εναντίον μας. Σίγουρα θα είναι πολύ επιθετικοί, περιμένουμε ένα καυτό ΟΑΚΑ όπως πάντα και θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζοντας όμως στη Φενέρ δεν υπάρχει περιθώριο ή δεύτερη σκέψη. Πάντα πας για να κερδίσεις παντού. Συνεχίζουμε, είμαστε σε καλό μομέντουμ αυτή τη στιγμή. Κάποιοι μικροτραυματισμοί που υπάρχουν στην ομάδα με τον Μαχμούτογλου και τον Ντατόμε που έχουν ενοχλήσεις, αλλά η ομάδα πηγαίνει να κερδίσει στο ΟΑΚΑ”.

Οσο για την δική του κατάσταση και το πρόβλημα τραυματισμού που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί κόντρα στην Μπαρτσελόνα εξηγεί. “Ενιωσα ένα τράβηγμα στον προσαγωγό, δεν έκανα προπόνηση και όταν δοκίμασα πριν τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να παίξω. Θα ξεκουραστώ λίγο με στόχο να είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό”.

Η ατάκα ” What do you want Kostas?” από το τελευταίο viral τάιμ άουτ του Ζελικο Ομπράντοβιτς στο Τελ Αβίβ δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από την κουβέντα με τον πρώην ερυθρόλευκο γκαρντ: “Ο κόουτς είναι εκρηκτικός χαρακτήρας και ζει το παιχνίδι. Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και ό,τι και να μου πει τον εμπιστεύομαι. Εκείνη τη στιγμή ήθελε να πει αυτό και τελικά βγήκε σε καλό. Ήθελε να μου πει κάτι. Χάναμε με 7 πόντους, βρισκόμασταν σε κακό μομέντουμ και το τι πρέπει να παίξουμε έπρεπε να το καταλάβω μόνος μου”.

Πώς υποδέχεται εκείνος τέτοιες εκρήξεις του Ζοτς, ειδικότερα όταν επικεντρώνονται πάνω του; “Δεν με ενοχλεί καθόλου γιατί ξέρω ότι όταν αντιδρά έτσι, υπάρχει λόγος, δεν το κάνει τυχαία. Η ομάδα πχ στο Τελ Αβίβ ήταν σε πρόβλημα και προφανώς ήθελε να μας ξυπνήσει.Υπάρχει πάντα κάποιο νόημα σε αυτά που λέει”.
.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς