18.7 C
Athens

Διούδης: Όποτε πιάνει, δεν νικάει!

Ο Σωκράτης Διούδης απέκρουσε πέναλτι για τέταρτη φορά στην επαγγελματική καριέρα του, στο χθεσινό παιχνίδι Άρης - Παναθηναϊκός, αλλά η παράδοση που θέλει τις ομάδες του να μη νικούν όταν το κάνει, συνεχίστηκε.

Λίγα δεν είναι τα τέσσερα πέναλτι που έχει αποκρούσει ο Σωκράτης Διούδης στους 123 επίσημους αγώνες που έχει παίξει σε συλλογικό επίπεδο. Είναι εντυπωσιακό, ωστόσο, ότι η πολύτιμη αυτή συνεισφορά του δεν έχει συνδυαστεί ποτέ με νίκη της εκάστοτε ομάδας του! Μόλις στις δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις, με τελευταία τη χθεσινή με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», συνέβαλε στην κατάκτηση της ισοπαλίας.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με το πρώτο πέναλτι που απέκρουσε ο ικανός γκολκίπερ στις 9 Δεκεμβρίου 2012, όταν αγωνιζόταν στον Άρη. Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», το σκορ ήταν ήδη 1-1 (78’ αυτ. Γιαννίτσης/ 23’ πέν. Γιαννιώτας) όταν στο 85’ οι Αρκάδες κέρδισαν πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος Έγκον, αλλά ο Διούδης απέκρουσε και κράτησε την ισοπαλία.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν είχε σταθεί το ίδιο τυχερός. Στις 19 Δεκεμβρίου 2015, ήταν ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και στο 41’ απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Στέφανο Ναπολεόνι, διατηρώντας το 0-0. Ύστερα από έναν αγώνα με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, οι Περιστεριώτες νίκησαν 1-0 με γκολ του Νίκου Λαζαρίδη στο 88’, στο οποίο όμως υπήρχε οφσάιντ που δεν καταλογίστηκε.

Ως παίκτης του Άρη πάλι, αλλά στο πλαίσιο της Football League, ο Διούδης απέκρουσε πέναλτι και στο χαμένο ματς στα Τρίκαλα στις 26 Μαρτίου 2017. Με γκολ του Χαβιέ Μπαλμπόα από το 33’ οι Θεσσαλοί προηγούνταν 1-0, όταν στο 58’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Νίκου Κουσκουνά από τον Στάθη Ταυλαρίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίκος Γιαννιτσάνης, αλλά ο Διούδης τον «ψάρεψε» και μπλόκαρε την μπάλα, χωρίς η επέμβασή του να προσφέρει κάτι περισσότερο στον Άρη, ο οποίος ηττήθηκε τελικά με αυτό το σκορ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς