17.8 C
Athens

Παναθηναϊκός: Από τον Βόλο το 2011 δύο πέναλτι εις βάρος του (vid)

Πέρασαν επτάμισι χρόνια από την προηγούμενη φορά που σφυρίχθηκαν δύο πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού, σε αγώνα πρωταθλήματος

Συνέβη στις 17 Απριλίου 2011 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Ο τοπικός Ολυμπιακός νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό και εξασφάλισε την 5η θέση και τη συμμετοχή στα πλέι οφ, έχοντας όμως κερδίσει δύο πέναλτι, που καταλόγισε ο Σταύρος Μάνταλος.

Η διαφορά με τον χθεσινό αγώνα του «τριφυλλιού» με τον Άρη είναι ότι τότε, κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει το δίκαιο των αποφάσεων του διαιτητή, μια και από το βίντεο στο YouTube διαπιστώνεται ξεκάθαρα υπήρχε καθαρό χέρι του Μπουμσόνγκ και στις δύο περιπτώσεις. Στο πρώτο στο 22’, πιθανόν ήταν ακούσιο, αλλά απλωμένο. Στο δεύτερο, στο 78’, ο Γάλλος διεθνής αμυντικός έδιωξε την μπάλα που είχε πάρει κατεύθυνση προς τα δίχτυα και μάλιστα αποβλήθηκε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και τότε, όπως και χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μετατράπηκε σε γκολ μόνο το ένα από τα δύο πέναλτι, τα οποία εκτελέστηκαν από δύο διαφορετικούς παίκτες! Το πρώτο, το εκτέλεσε εύστοχα ο Αργεντινός, Χουάν Μαρτίν στο 24’. Το δεύτερο, το ανέλαβε ο Ηλίας Σολάκης, όμως νικήθηκε από τον Ορέστη Καρνέζη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς