22.1 C
Athens

Σσσσ, μην τους ξυπνάτε τώρα!

Για μια ακόμη φορά, η ΕΡΤ έδειξε... γερασμένα αντανακλαστικά, γυρίζοντας την πλάτη στην εθνική ομάδα Beach Volley

Μπορεί να μην είναι το πιο εμπορικό άθλημα στον κόσμο (αν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι δεύτερο σε εισιτήρια και τηλεθέαση), μπορεί να μην είναι το πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα, παρότι, μετά το 2000, το Beach Volley έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες στην χώρα μας, ωστόσο ακόμα δεν απολαμβάνει του σεβασμού που θα πρεπε.

Τελευταίο παράδειγμα, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της ομάδας των Αρβανίτη/Καραγκούνη, στο μονάστερο τουρνουά της FIVB στη Λιουμπλιάνα.

ΟΚ, δεν είναι το πιο φημισμένο τουρνουά, ωστόσο τα τηλεοπτικά κανάλια δεν θα έπρεπε να γυρίσουν την πλάτη, τουλάχιστον στον τελικό της διοργάνωσης.

Και αν τα ιδιωτικά κανάλια σφυρίζουν αδιάφορα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα συνδρομητικά έχουν φουλ πρόγραμμα με ποδόσφαιρο, η ΕΡΤ, για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών.

Έχοντας επενδύσει μεγάλο μπάτζετ στα αθλητικά (που της φέρνουν και νούμερα), έχοντας στα “σκαριά” αμιγώς αθλητικό κανάλι, τρεις συχνότητες, αλλά και δύο αθλητικά ιντερνετικά κανάλια, θα έπρεπε να κάνει κίνηση να μεταδώσει, τουλαχιστον τον τελικό.

Και για να μην έχετε απορίες, ο τελικός και τηλεοπτική παραγωγή είχει (γι αυτό και μεταδόθηκε σε live streaming), αλλά και δεν κόστιζε ο “κούκος αηδόνι” στην Δημόσια Τηλεόραση.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το 1999, όταν η ΕΡΤ μετέδωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το Ξυλόκαστρο, χρησιμοποίησε μέχρι και ελικόπτερο!

Καλό το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα, αλλά τα κανάλια και ιδιαίτερα η ΕΡΤ, δεν θα πρέπει να γυρίζουν την πλάτη σ’ αυτά τα αθλήματα. Διότι, μόνο καλά λόγια και εύσημα μπορεί να εισπράξει από μια τέτοια κίνηση. Και φυσικά, γιατί όχι και κάλα νούμερα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς