23.5 C
Athens

Δεν αποφεύγει την πολιτική κρίση η Μέρκελ: Παραιτήθηκε ο Χορστ Ζεεχόφερ

Ο Ζεεχόφερ προτίθεται επίσης να αποχωρήσει από την προεδρία της CSU, που συμμετέχει στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό

Να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο υπουργός που βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με την Ανγκελα Μέρκελ για την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί.

Αυτό δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) της Βαυαρίας.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ έκανε γνωστή την πρόθεσή του κατά την διάρκεια κομματικής συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών στο Μόναχο, η οποία παρατάθηκε μέχρι αργά το βράδυ. Ο Ζεεχόφερ προτίθεται επίσης να αποχωρήσει από την προεδρία της CSU, που συμμετέχει στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών παρουσιάστηκε δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, τα οποία δεν θεωρεί ισοδύναμα με συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της CSU, ότι η χθεσινοβραδινή συνάντηση με την Καγκελάριο δεν είχε αποτέλεσμα.

Ο κ. Ζεεχόφερ περιέγραψε το σχέδιο της κυρίας Μέρκελ ως «ανεπαρκές» και υποστήριξε ότι οι προτάσεις της δεν αποτελούν λύση, ενώ «οδηγούν σε περισσότερη και όχι λιγότερη μετανάστευση».

Για τον ίδιο, η μόνη λύση μπορεί να είναι οι απευθείας επαναπροωθήσεις μεταναστών στα γερμανικά σύνορα. «Μπορώ να συζητήσω μαζί της (ενν. την κυρία Μέρκελ) τα πάντα, αλλά όχι και ότι έχουμε ισοδύναμες λύσεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς