24 C
Athens

Έσπασε την κατάρα η ΑΕΚ, νίκησε την Ξάνθη!

Η ΑΕΚ μετά τις δυσκολίες και την εσωστρέφεια του τελευταίου διαστήματος, επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη Ξάνθη με 2-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ με 2-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό (ισοπαλία), Ατρόμητο (ήττα) και Παναιτωλικό (ήττα).

Οι κιτρινόμαυροι έπρεπε να κερδίσουν σε αυτό το παιχνίδι αν ήθελαν να συνεχίσουν να έχουν ηρεμία για τη συνέχεια. Το παιχνίδι κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Ξάνθη ήταν δύσκολο και είχε πολλές μονομαχίες.

Όμως, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Πόνσε στο 8ο λεπτό μετά από αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων. Η Ξάνθη στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου προσπάθησε να απειλήσει, είχε καλές ευκαιρίες και ειδικά το τετ α τετ του Μπρίτο.

Η είσοδος του Λιβάγια άλλαξε το παιχνίδι, με τον Κροάτη στράικερ να απειλεί πρώτη φορά με γυριστό, μετά με σουτ στο δοκάρι, αλλά με την τρίτη και φαρμακερή προσπάθεια στο 90ο λεπτό έσκαψε τον Ζίβκοβιτς και έγραψε το 2-0.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Κλωναρίδης (78’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (65’ Λιβάγια), Πόνσε (84’ Γιακουμάκης)

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Αλμέϊδα, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ (72’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (51’ Μπρίτο), Γέντρισεκ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς