18.7 C
Athens

Τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία της φοιτήτριας – Υπάρχει βίντεο-ντοκουμέντο (video)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης Ελένης • Ξετυλίγεται το κουβάρι • Πατέρας: Σημάδια στραγγαλισμού • Σοκάρουν τα χυδαία μηνύματα στον λογαριασμό της στο Facebook

Oι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς στην υπόθεση δολοφονίας της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διενεργούν τις σχετικές έρευνες βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες,  στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, προσήχθησαν τρία άτομα, που εκτιμάται ότι γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ένα βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος. Σε αυτό φαίνεται η άτυχη φοιτήτρια να μπαίνει το βράδυ σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άντρας και να απομακρύνονται. Η καταγραφή γίνεται την περασμένη Τρίτη, το τελευταίο βράδυ της ζωής της.

Η Ελένη Τοπαλούδη βρέθηκε νεκρή την επόμενη μέρα, στα βράχια απόκρημνης παραλίας.

Πατέρας: «Εμφανή σημάδια στραγγαλισμού»

Ο πατέρας της 21χρονης, Ιωάννης Τοπαλούδης, αντιδήμαρχος του Δήμου Διδυμότειχου, μίλησε για τον θάνατο της Ελένης. «Προφορικά μίλησα με τον ιατροδικαστή γιατί δεν είχε ετοιμαστεί η έγγραφη έκθεσή του. Θα την ετοιμάσει και θα την πάρουμε μετά. Ο ιατροδικαστής μου είπε ότι υπάρχουν σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της, αλλά ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό. Κατά πάσα πιθανότητα την πέταξε στην θάλασσα. Τώρα περιμένω και τις τοξικολογικές εξετάσεις», είπε.

Η φοιτήτρια ζούσε στη Ρόδο από τότε που ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών.   «Δεν είχε κάποια μόνιμη σχέση αλλά είχε τις παρέες της με τις φίλες της. Ό,τι στοιχεία είχα εγώ και η σύζυγός μου, τα δώσαμε στην αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτός που δολοφόνησε την κόρη μου, ήταν γνωστός της ή άγνωστος. Μακάρι να γνώριζα και να προλάβαινα το κακό. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει για να μπορέσω να βρω το δολοφόνο του παιδιού μου», είπε και συνέχισε:

Αυτό που ξέρω από το Λιμεναρχείο είναι, ότι η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο Facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της, «θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα». Μάλλον σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω. Από εκείνο το βράδυ, δεν ξαναμίλησε με κανέναν. Την ψάχναμε μαζί με την μητέρα της. Μετά ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Πραγματικά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αστυνομία, το λιμενικό, τον δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, σε όλους», κατέληξε.

Στο μεταξύ, νεότερες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ λένε πως η αστυνομία θεωρεί πιθανότερο το ενδεχόμενο η κοπέλα να δολοφονήθηκε στην πόλη της Ρόδου και απλά το πτώμα της να μεταφέρθηκε ή να ξεβράστηκε στη Λίνδο.

Χυδαία μηνύματα στον λογαριασμό της στο Facebook

Kι ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον αδόκητο χαμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, μία σειρά από χυδαία μηνύματα που εμφανίστηκαν στο προφίλ της άτυχης κοπέλας στο Facebook προκαλούν αποτροπιασμό.

Κάτω από την τελευταία ανάρτηση της 21χρονης, δύο συγκεκριμένα πρόσωπα εξαπολύουν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας εναντίον μίας κοπέλας που δεν βρίσκεται στη ζωή.

Κάτω από τα επίμαχα σχόλια οι χρήστες του διαδικτύου έχουν αντιδράσει έντονα, προσπαθώντας αφενός να συνειδητοποιήσουν τι έχει γραφτεί, ενώ άλλοι έχουν ήδη προχωρήσει στην αναφορά των λογαριασμών στην Δίωξη.

Τα προφίλ από τα οποία προέρχονται τα εμετικά σχόλια φαίνονται ως δύο στον αριθμό, ωστόσο αρκετοί επισημαίνουν ότι ίσως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς