23.2 C
Athens

Το αρνητικό ρεκόρ του Αλέξις Σάντσες στη Γιουνάιτεντ!

Ο Αλέξις Σάντσες δεν μπορεί με τίποτα να βρει τον εαυτό του και είναι πολύ κοντά σ' ένα αρνητικό ρεκόρ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πέρυσι τον Ιανουάριο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε σε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή για τα τότε δεδομένα. Συγκεκριμένα αντάλλαξε τον Χένρικ Μκιταριάν με τον Αλέξις Σάντσες. Με λίγα λόγια οι «κόκκινοι διάβολοι» απέκτησαν τον Χιλιανό και οι «κανονιέρηδες» τον Αρμένιο άσο.

Η συγκεκριμένη ανταλλαγή θεωρήθηκε εκείνη την περίοδο εξαιρετική από πλευράς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο η πορεία δείχνει ότι τα πράγματα δεν κυλούν όπως θα ήθελε ο παίκτης, ο Μουρίνιο, η διοίκηση αλλά και ο κόσμος της ομάδας. Με απλά λόγια η φετινή χρονιά του Αλέξις στην Premier League είναι απογοητευτική.

Η επιθετική δυστοκία του Χιλιανού επιθετικού επιβεβαιώνεται σε κάθε ματς που αγωνίζεται. Γενικότερα θα λέγαμε ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο περιμένει πράγματα από τον Αλέξις αλλά προς το παρόν δεν τα βλέπει, με αποτέλεσμα να προβληματίζεται κι ο ίδιος με τη μέχρι τώρα εικόνα του ποδοσφαιριστή του.

Ένα βασικό στοιχείο της μέχρι τώρα εικόνας του Αλέξις στον αγωνιστικό χώρο είναι και ο τρόπος παιχνιδιού της Γιουνάιτεντ. Ουσιαστικά ο Χιλιανός έφυγε από μια άκρως επιθετική ομάδα (Άρσεναλ) και αποφάσισε να πάει σε κάτι εντελώς αντίθετο. Κάτι που ήταν μακριά από τα θέλω του και που δεν ταίριαζε με το στυλ παιχνιδιού του. Είναι ευρέως γνωστό ότι οι ομάδες του Ζοζέ Μουρίνιο αρέσκονται στο αμυντικό και συντηρητικό ποδόσφαιρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Alexis Sanchez 2018/19

 

Τη φετινή σεζόν ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αγωνιστεί σε 10 αγώνες (5 βασικός και 5 ως αλλαγή), με μόλις 1 γκολ και 2 ασίστ. Ο Σάντσες σκόραρε στο ματς κόντρα στη Νιουκάστλ (90′) στις 6/10. Τα στατιστικά του γενικότερα είναι απογοητευτικά, ενώ ο νέος τραυματισμός του ήταν το χειρότερο νέο που μπορούσε να συμβεί σ’ αυτόν και την ομάδα του. Να αναφέρουμε ότι ο Σάντσες θα επιστρέψει από το νέο έτος πλέον.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Αλέξις βρίσκεται κοντά σ’ ένα πολύ αρνητικό ρεκόρ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ σε 10 συμμετοχές, ο άσος των «κόκκινων διαβόλων» έχει σκοράρει τα ίδια γκολ με τους Σμόλινγκ και Άανχολτ. Παράλληλα παραπάνω από εκείνον μετράει ο Ντανκ, ενώ τέλος, οι Νιασέ και Λονγκ παραμένουν ακόμα «άσφαιροι». Με λίγα λόγια έχει μπει μετά και τον τραυματισμό του στους χειρότερους παίκτες, βάση απόδοσης, της φετινής Premier League.

Ας πάρουμε τους προαναφερθέντες παίκτες με τη σειρά όμως, για να δούμε τα στατιστικά τους στη φετινή Premier League. Έπειτα θα τα συγκρίνουμε με εκείνα του Αλέξις Σάντσες και θα βγάλουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι ο Χιλιανός διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο στην πόλη του Μάντσεστερ.

Κρις Σμόλινγκ

Σχετική εικόνα

Ο συμπαίκτης του Σάντσες στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Κρις Σμόλινγκ, φέτος μετράει 11 συμμετοχές (990 αγωνιστικά λεπτά) κι έχει πετύχει 1 γκολ. Το γκολ αυτό ήρθε κόντρα στη Γουότφορντ στις 15/09. Το παράδοξο είναι ότι ο Σμόλινγκ που έχει τα ίδια γκολ με τον συμπαίκτη του, αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, ενώ ο Χιλιανός είναι επιθετικός. Γεγονός που σημαίνει ότι δουλειά του ενός είναι να απωθεί το γκολ, ενώ του άλλου να σκοράρει.

Πάτρικ φαν Άανχολτ

Αποτέλεσμα εικόνας για patrick van anholt 2018/19

Ο Πάτρικ φαν Άνχολτ αγωνίζεται στην Κρίσταλ Πάλας στη θέση του αριστερού μπακ. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 13 ματς (1170 αγωνιστικά λεπτά) και έχει πετύχει ένα γκολ. Αναλυτικότερα το γκολ αυτό ήρθε στο ματς των «αετών» με την Γουέστ Μπρομ στις 25/09, στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης. Ακόμα ένας αμυντικός που έχει τα ίδια γκολ με τον Αλέξις.

Λιούις Ντανκ

Σχετική εικόνα

Ο Λιούις Ντανκ είναι κεντρικός αμυντικός και αγωνίζεται στην Μπράιτον. Φέτος μετράει 12 συμμετοχές (1010 αγωνιστικά λεπτά) και έχει πετύχει 2 γκολ. Αρχικά το πρώτο του γκολ το πέτυχε κόντρα στην Έβερτον (03/11) στο 33′ της αναμέτρησης, ενώ το δεύτερο ήρθε απέναντι στην Κάρντιφ (10/11) μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Άγγλος αμυντικός έχει ένα περισσότερο γκολ από τον Σάντσες!

Σέιν Λονγκ

Αποτέλεσμα εικόνας για Shane Long

Ο Σέιν Λονγκ αγωνίζεται στη Σαουθάμπτον στη θέση του επιθετικού. Τη φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια (5 βασικός, 4 αλλαγή) αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε συνολικά 461 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ιρλανδός φορ περνάει κι αυτός άσχημη περίοδο στην καριέρα του, καθώς έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι ένας ικανότατος σκόρερ. Ωστόσο ο Αλέξις Σάντσες υπερέχει στη μεταξύ τους μάχη.

Ουμάρ Νιασέ

Αποτέλεσμα εικόνας για oumar niasse

Ο Ουμάρ Νιασέ αγωνίζεται ως επιθετικός με τη φανέλα της Έβερτον. Η φετινή χρονιά είναι και για εκείνον εφιαλτική. Θα λέγαμε ότι από τη συγκεκριμένη λίστα παικτών, ο Σενεγαλέζος είναι ο κατώτερος σε απόδοση ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα ο Νιασέ έχει 4 συμμετοχές (όλες ως αλλαγή) και σε 48 αγωνιστικά λεπτά δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ακόμα μια περίπτωση επιθετικού όπου ο Αλέξις είναι ανώτερος.

Αποτέλεσμα εικόνας για alexis sanchez and jose mourinho

Μπορεί ο Χιλιανός άσος να περνάει στη συγκεκριμένη λίστα τους Λονγκ-Νιασέ που αγωνίζονται ως επιθετικοί, όμως κι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν του δίνει 800 χιλιάδες την εβδομάδα, για να παρουσιάζει αυτή την εικόνα στους αγωνιστικούς χώρους.

Τα ερωτηματικά σίγουρα είναι πολλά και το γεγονός ότι τραυματίζεται φέτος με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι άλλες χρονιές, είναι δεδομένο ότι δεν τον αφήνουν να βρει τον εαυτό του. Σε κάθε περίπτωση ο Ζοζέ Μουρίνιο θα περιμένει την επιστροφή του Χιλιανού στην αγωνιστική δράση, διότι δεν παύει να πιστεύει στην ποιότητά του. Έτσι, πάντα θα ελπίζει στην αγωνιστική του ανάκαμψη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς