17.1 C
Athens

Αφέθηκαν ελεύθερα δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

Πρόκειται για υπαλλήλους ενεχυροδανειστηρίων, δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων και δύο επιχειρηματίες • Tους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα • Συνεχίζονται οι απολογίες κατηγορουμένων

Ελεύθεροι αφέθηκαν δέκα από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Πρόκειται για δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, δύο επιχειρηματίες και έξι υπαλλήλους ενεχυροδανειστηρίων. Σε όλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Έως αυτή τη στιγμή έχουν απολογηθεί 11 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, από τους οποίους ο ένας κρίθηκε προφυλακιστέος και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος φέρεται να έχει το ρόλο του «γυρολόγου», του ανθρώπου δηλαδή που συγκέντρωνε χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα υψηλής αξίας και τα έδινε στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι υπάλληλοι στα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων.

Δύο είναι ιδιοκτήτες άλλων αντίστοιχων επιχειρήσεων και ακόμη δύο επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του χρυσού.

Αναμένεται η απολογία του φερόμενου ως συναρχηγού του κυκλώματος, που είναι Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς