18 C
Athens

Απίστευτο: Διακόπηκαν λόγω ψύχους οι δίκες C4I και Χρυσής Αυγής

Ξεπάγιασαν δικαστές, δικηγόροι και κατηγορούμενοι στην αίθουσα όπου δεν υπήρχε θέρμανση! • Με παλτό και κασκόλ στην αίθουσα οι δικαστές

Ένα πρωτοφανές γεγονός που αποδεικνύει για μια φορά ακόμα ότι αυτή η χώρα έχει βαρέσει διάλυση συνέβη σήμερα το πρωί στο Εφετείο. Η δίκη για το C4Ι που αφορά την παραλαβή του συστήματος και τα μη πολιτικά πρόσωπα που δικάζονται διεκόπη.

Ο λόγος; Το κρύο που έκανε στην δικαστική αίθουσα που δεν διέθετε θέρμανση ήταν τόσο τσουχτερό που δικαστές, δικηγόροι και κατηγορούμενοι δεν άντεξαν την παραμονή τους σ’ αυτήν.

Οι δικαστές ήταν στην δικαστική έδρα με τα παλτό τους και η εισαγγελέας χρειάστηκε να ζητήσει διακοπή για να φορέσει κι εκείνη παλτό και κασκόλ!

Κι όλα αυτά στο Εφετείο της Αθήνας, το μεγαλύτερο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της εκδίκασης της υπόθεσης με την έναρξη της διαδικασίας, τον λόγο πήρε η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου κ. Θέμη Σοφού, ο οποίος επικαλούμενος την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ζήτησε την αποβολή του ελληνικού δημοσίου από την πολιτική αγωγή.

Όπως είπε, σύμφωνα με την απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο της Αθήνας, το ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρεία -η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων- 39.700.000 ευρώ.

Διακοπή και στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το ίδιο συνέβη και με την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Golden Dawn Watch.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες δίκες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό είχε πάλι διακοπεί η διαδικασία, καθώς από την ελενίτ οροφή είχαν μπει νερά στην αίθουσα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς