14.9 C
Athens

Κύκλωμα «Ριχάρδος»: Στην ασφάλεια κορυφαίου πρώην υπουργού ο αστυνομικός που εμπλέκεται στο κύκλωμα

Tην ανακοίνωση για την εμπλοκή του έκανε το ίδιο το γραφείο του πρώην υπουργού • Είχε αποσπασθεί στην ομάδα ασφαλείας του τις τελευταίες εβδομάδες • Ζητήθηκε από το γραφείο του πρώην υπουργού η άμεση επιστροφή στην υπηρεσία του

Ο αστυνομικός VIP προσώπων που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού υπηρετούσε στην ασφάλεια του Έλληνα Επιτρόπου αρμόδιου για την Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως αποκάλυψε το ίδιο το γραφείο του Επιτρόπου.

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημήτρη Αβραμόπουλου γνωστοποίησε ότι ο αστυνομικός επέστρεψε στην υπηρεσία του.

Ειδικότερα, από το Πολιτικό Γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ανακοινώθηκε ότι ο αστυνομικός είχε αποσπασθεί στην ομάδα ασφαλείας του Επιτρόπου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, μετά από ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εμπλοκή του στην υπόθεση Ριχάρδου, από το Γραφείο του κ. Αβραμόπουλου ζητήθηκε η άμεση επιστροφή του στην υπηρεσία του.

Διευκρινίστηκε, επίσης, πως για την όποια εξωυπηρεσιακή του απασχόληση, όταν αποσπάσθηκε, ουδεμία γνώση ή πληροφόρηση είχε, τόσο η υπηρεσία του όσο και ο υπεύθυνος της ομάδας ασφαλείας του Επιτρόπου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς