16.9 C
Athens

Κύκλωμα «Ριχάρδος»: Εμπλέκεται στο κύκλωμα και γνωστός παρουσιαστής (pic)

Το όνομά του βρίσκεται στη λίστα εκείνων που η εμπλοκή τους είναι «υπό διερεύνηση» από τις αρχές • Η απίστευτη επιχείρηση με τα διαμερίσματα και τους «λογιστές»

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας που στο πέρασμά της θα… παρασύρει μαζί της πολλούς.

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά από πολύμηνες έρευνες κατάφερε να ξεσκεπάσει τη δράση δύο πολυμελών αυτοτελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν λαθρεμπόριο χρυσού σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια και τον εξήγαγαν στην Τουρκία.

Τα δύο κυκλώματα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία διετία στην κακουργηματική λαθρεμπορία χρυσού, κυρίως σε μορφή σκραπ, χωρίς να καταβάλλουν φόρους και άλλες νόμιμες επιβαρύνσεις κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση και παράνομη εξαγωγή του στην Τουρκία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αποκάλυψε τα ονόματα των εμπλεκομένων, ανάμεσά στους οποίους βρίσκεται και πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών.

Η απίστευτη επιχείρηση με τα διαμερίσματα και τους λογιστές

Το κεντρικό κατάστημα και το «λογιστήριο» του γνωστού ενεχυροδανειστή, αλλά και ο ίδιος ο Ριχάρδος είχαν μπει από καιρό στο στόχαστρο των αστυνομικών.

Όπως λένε πηγές της αστυνομίας τα μέλη του κυκλώματος και ο ίδιος ο Ριχάρδος ήταν υπό στενή παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Οι αστυνομικοί έστησαν μάλιστα ολόκληρη επιχείρηση «κάτω από τη μύτη» του κυκλώματος χωρίς να γίνουν αντιληπτοί για καιρό. Με τον τρόπο αυτό κατέγραφαν κάθε τους κίνηση.

Εντόπισαν δυο χώρους-στρατηγεία του κυκλώματος και τα έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση.

Ο ένας χώρος ήταν το κεντρικό ενεχυροδανειστήριο του 51χρονου στην οδό Πατησίων και ο δεύτερος το αποκαλούμενο από τους αστυνομικούς «λογιστήριο» του κυκλώματος στην οδό Αριστείδου.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έστησαν τις δικές τους… επιχειρήσεις και στην Πατησίων και στην Αριστείδου. Για την ακρίβεια νοίκιασαν διαμερίσματα απέναντι από τους χώρους του κυκλώματος και τα μετέτρεψαν σε «λογιστήρια». Οι χώροι δηλαδή έγιναν η βιτρίνα της επιχείρησης παρακολούθησης του κυκλώματος. Οι αστυνομικοί προσποιούνταν τους λογιστές για να μην κινούν υποψίες, είχαν βάλει και τις σχετικές πινακίδες στα διαμερίσματα για να δικαιολογείται η παρουσία τους, αλλά στην πραγματικότητα είχαν στήσει κάμερες για να παρακολουθούν τα μέλη του κυκλώματος.

Έτσι είχαν τη δυνατότητα να καταγράφουν και την παραμικρή κίνηση και τις επαφές των μελών του κυκλώματος συλλέγοντας στοιχεία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς