22.2 C
Athens

Μια μεγάλη, χαμένη ευκαιρία…

Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσια για 93 λεπτά την Μπέτις, διεκδίκησε την ισοπαλία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά του έλειπε ένας... Σα και στην επίθεση 1-0 • Συγκλονιστικός ο Πορτογάλος γκολκίπερ, αρκετές χαμένες ευκαιρίες ξανά για τους ερυθρόλευκους

Η εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό δεν είχε αντίκρισμα. Στη μια και μοναδική φορά που ο εκπληκτικός Σα δε βρήκε λύση, η Μπέτις σκόραρε με τον Κανάλες και πλέον οι Πειραιώτες θέλουν μια ιστορική νίκη με δυο γκολ διαφορά κόντρα στη Μίλαν, προκειμένου να πάρουν αυτοί την πρόκριση…

Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό η ομάδα του Μαρτίνς ήταν ανταγωνιστική, κόντρα σε έναν αντίπαλο που την ποιότητά του την αναγνωρίζει ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι πως οι ερυθρόλευκοι δεν ευτύχησαν να έχουν σε πραγματικά μεγάλη μέρα κάποιον από τους επιθετικογενείς τους, παρ’ όλα αυτά έβγαλαν κάμποσες ευκαιρίες και λίγο έλειψε στο τέλος να πετύχουν το γκολ που θα διευκόλυνε κατά τι το έργο τους κόντρα στη Μίλαν.

Μάνι – μάνι, ο Μπουχαλάκης σπατάλησε δυο μεγάλες ευκαιρίες σημαδεύοντας εκτός εστίας στο πρώτο μισάωρο. Η μια με το πόδι, η άλλη με το κεφάλι. Ειδικά η δεύτερη ήταν πραγματικά σπουδαία, αφού αν ο Ηρακλειώτης έστελνε την μπάλα προς το τέρμα, ο Ρόμπλες δεν θα μπορούσε να κάνει το παραμικρό.

Η Μπέτις έδειξε να αιφνιδιάζεται, αλλά της δόθηκε η δυνατότητα να προηγηθεί. Στην πρώτη καλή αφορμή που έδωσαν οι ερυθρόλευκοι στον Καράσεφ, ο Ρώσος δεν δίστασε να καταλογίσει πέναλτι (τράβηγμα του Σισέ στον Σανάμπρια). Σε φάση από αυτές που γίνονται συχνά στα στημένα και που προδίδουν τις προθέσεις ενός διαιτητή. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που πριν από τέσσερα χρόνια αρνήθηκε πέναλτι και αποβολή σε μια πεντακάθαρη ανατροπή του Μανιάτη, ο οποίος είχε φάτσα το τέρμα της Μάλμε και ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε την επιπολαιότητα του Σισέ (και την ευθιξία του Καράσεφ), αφού ο Σα σταμάτησε δις τον Λεόν: πρώτα στην εκτέλεση και μετά στην επαναφορά. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό και να έχουν το ματς εκεί που το θέλουν, αλλά στο 39′ ο Κανάλες έκανε τη ζημιά: αν ο Σα είχε πιάσει κι αυτό, θα ανακηρυσσόταν Άγιος…

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε, οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν να βγάλουν φάσεις και η κόπωσή τους έκανε φανερά τα σημάδια της. Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί έβρισκαν χώρους για να τρέξουν τους αντίπαλους αμυντικούς στην κόντρα, αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Ολυμπιακός απέφευγε το δεύτερο γκολ. Και αφού στο 90′ η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Σα – με τον Πορτογάλο να κάνει επαφή – ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του Σισέ να αφήσει ξερούς τους Σεβιγιάνους στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων: λίγα εκατοστά πιο εύστοχη να ήταν η κεφαλιά του, ο εμβρόντητος Ρόμπλες θα μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα του και το τελικό 1-1 θα έκανε λίγο πιο εύκολη τη ζωή του Ολυμπιακό ενόψει Μίλαν.

Πέραν του απίστευτου Σα, σπουδαία εμφάνιση έκανε ολόκληρη η αμυντική τετράδα, με τον Ομάρ ειδικά να έχει αμέτρητες επεμβάσεις/αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Ο Ποντένσε πήγε πάρα πολλές φορές στο ένας εναντίον ενός, ελάχιστες από αυτές όμως ήταν επιτυχημένες. Ο Φορτούνης σπανίως κινήθηκε ως φορ, δείχνοντας αδυναμία προσαρμογής σε αυτόν τον ρόλο που βρέθηκε από ανάγκη. Αυτό βεβαίως δεν τον καθιστά υστερήσαντα, ίσα – ίσα που πολλές καλές στιγμές ξεκίνησαν από τα πόδια του. Για ακόμα μια φορά ο Ναούελ δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε, ενώ ο Γκερέρο έδειξε επηρεασμένος από την απουσία του στο διάστημα που αγωνίστηκε. Συνολικά όμως, ο Ολυμπιακός ήταν μια πραγματικά αξιόλογη ομάδα που με λίγη τύχη θα μπορούσε να φύγει με αποτέλεσμα από το Μπενίτο Βιγιαμαρίν…

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6’: Ο Φορτούνης έστρωσε στον Μπουχαλάκη, άστοχο τελείωμα από τον Ηρακλειώτη που μάλλον δεν θα απειλούσε ακόμα κι αν έβρισκε εστία.

13’: Κεραυνός εκτός περιοχής από τον Καμαρά, η μπάλα έφυγε με απίστευτη ταχύτητα περνώντας λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι της Μπέτις.

ΠΕΝΑΛΤΙ (18’): Ο Σισέ υποπίπτει σε πέναλτι (αχρείαστο τράβηγμα στον Σανάμπρια, βούτυρο στο ψωμί του Καράσεφ), αλλά ο Ζοσέ Σα κάνει μια εκπληκτική διπλή επέμβαση: αρχικά στην εκτέλεση του Λεόν και στη συνέχεια στο ριμπάουντ του ίδιου παίκτη!

29’: Ούτε τώρα ο Μπουχαλάκης! Εξαιρετική σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, η κεφαλιά του Μπουχαλάκη με το τέρμα πιάτο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρόμπλες.

35’: Ο Σα κατέβασε πανεύκολα ένα χλιαρό σουτ του Λο Σέλσο από το ύψος της περιοχής.

1-0 (39’): Ο Σέρχιο Κανάλες βρήκε λίγο χώρο ένα μέτρο έξω από την περιοχή, σούταρε χαμηλά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Σα έπεσε σωστά, βρήκε την μπάλα, όχι όμως τόσο καλά ώστε να της αλλάξει περισσότερο την πορεία και να τη στείλει κόρνερ.

43’: Μεγάλη ευκαιρία, μια ακόμα για τον Ολυμπιακό. Ο Ομάρ σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Φορτούνης από κοντά βρήκε την μπάλα στον αέρα με το εξωτερικό και πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Μπάρτρα.

45’: Καλοχτυπημένο φάουλ του Φορτούνη, ο Ρόμπλες τεντώθηκε στα αριστερά προκειμένου να αποτρέψει το γκολ.

45’+1’: Ο Λεόν απειλεί από αριστερά, πάνω από τα δοκάρια το φαλτσαριστό πλασέ του.

59’: Ένα εκπληκτικό βολέ του Σανάμπρια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σα, με τον  Πορτογάλο γκολκίπερ να βρίσκει την μπάλα όσο χρειαζόταν.

78’: Σπουδαία παρέμβαση του Σισέ λίγο πριν ο φουριόζος Τέγιο ολοκληρώσει την προσπάθειά του εντός περιοχής.

90′: Ο Σα ξεπερνά τον εαυτό του και τη διπλή επέμβαση στο πέναλτι, με άλλη μια διπλή καταπληκτική προσπάθεια: πρώτα στο βολέ του Σαντάμπρια και στη συνέχεια στο δεύτερο δυνατό σουτ του Ινούι!

90’+3′: Κόρνερ Φορτούνη, κεφαλιά του Σισέ, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του εμβρόντητου Ρόμπλες.

 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σισέ, Φορτούνης, Ναουέλ, Μπουχαλάκης, Μπάρτρα, Μαντί, Κανάλες, Λο Σέλσο

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Μπάρτρα (74’ Χάβι Γκαρθία), Μαντί, Σίδνεϊ, Ζούνιορ, Καρβάλιο, Λο Σέλσο, Τέγιο (83’ Μπαραγάν), Κανάλες, Λεόν (62’ Ινούι), Σανάμπρια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (58’ Γκερέρο), Ποντένσε, Ναουέλ (72’ Βρουσάι), Φορτούνης

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς