18.7 C
Athens

Έφοδος των διωκτικών Αρχών στη Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Πληροφορίες για δύο στελέχη της τράπεζας που ξέπλυναν χρήμα από παράνομες δραστηριότητες, μέσω Offshore

Έφοδο σε υποκαταστήματα της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη και σε άλλες περιοχές πραγματοποίησε η εισαγγελία της Φρανκφούρτης.

Αιτία φαίνεται να είναι έρευνα που διεξάγεται για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σύμφωνα με την εισαγγελία. Περίπου 170 υπάλληλοι της εισαγγελίας, της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, της εφορίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί ήδη από το πρωί της Πέμπτης ερευνώντας έξι αντικείμενα στη Φρανκφούρτη, στο Έσμπορν και την περιφέρεια.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα στοιχεία ενός 50χρονου και ενός 46χρονου και σε άλλους υπεύθυνους μέσα στην επιχείρηση, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Σύμφωνα με ανάλυση των συνολικών δεδομένων της εγκληματολογικής υπηρεσίας, τα λεγόμενα Offshore-Leaks και τα Panama Papers προκάλεσαν υποψίες για ανάμειξη της Deutsche Bank. Σύμφωνα με αυτά, η γερμανική τράπεζα φέρεται να βοηθούσε πελάτη της μέσω φορολογικών παραδείσων με Offshore εταιρείες.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έπεσαν  3% μετά την δημοσιοποίηση του ελέγχου, ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε πως η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και σε άλλες διάφορες τοποθεσίες στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς