16.4 C
Athens

Aπίστευτη ατάκα Τσίπρα σε πυρόπληκτη: Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ θα τα σπατάλαγες! (video)

Αδιανόητη απάντηση σε γυναίκα που έχασε το σπίτι της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι για το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ακόμα βοήθεια

Πριν λίγο καιρό είχε «παγώσει» ολόκληρη την Ελλάδα με την ατάκα του περί… φυσικού θανάτου των ηλικιωμένων συνταξιούχων που θα λύσει το συνταξιοδοτικό.

Την περασμένη Τρίτη οι πυρόπληκτοι στο Μάτι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από… πρώτο χέρι τον κυνισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν μαζί του… μακριά από τους απεργούντες δημοσιογράφους, προκειμένου όπως είπε ο ίδιος να μην πουν ότι καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Στη συνάντησή του με τους κατοίκους που κάποιος από αυτούς κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο εκφώνησε μία ακόμα ατάκα που «πάγωσε» όλους τους παρευρισκόμενους. Θέλοντας να καταδείξει ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και όχι ατομικό (κι ας το βιώνει ως ατομικό ο καθένας που έχασε τα πάντα στην πυρκαγιά, αγαπημένους ανθρώπους, σπίτι, κατοικίδια, περιουσία) είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν κάποιος από τους κατοίκους έπαιρνε τα 2.000 ευρώ της βοήθειας θα τα… σπαταλούσε!

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν τους έχει δοθεί καμία βοήθεια, στην προσπάθειά του λοιπόν να τους απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, άρχισε να λέει ότι το σημαντικό είναι να φτιαχτούν υποδομές και όχι να δοθούν χρήματα. Ακούγεται μάλιστα να κάνει αναφορά στην κατασκευή νοσοκομείου στην περιοχή, το οποίο ένα 24ωρο αργότερα από το βήμα της Βουλής είπε πως θα κατασκευαστεί με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας (επομένως, ούτε χρήματα πήραν οι πυρόπληκτοι από το ελληνικό κράτος, ούτε το νοσοκομείο θα φτιαχτεί με ελληνικά χρήματα).

Και παράλληλα γυρνώντας προς τη γυναίκα, που τού είχε επισημάνει την έλλειψη βοήθειας, χωρίς κανέναν προφανώς σεβασμό σε όσα εκείνη έχει βιώσει της είπε: «Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!».

Ηταν τέτοιος ο κυνισμός της απάντησής του που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «πάγωσαν» μέχρι και όσοι τον συνόδευαν στην επίσκεψη στο Μάτι.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στο Μάτι:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς