17.2 C
Athens

Λο Σέλσο, ο νούμερο 1 κίνδυνος για τον Ολυμπιακό

Ο Αργεντινός που λατρεύεται σαν θεός στην Μπέτις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την άμυνα των ερυθρολεύκων

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Μπέτις ανακοίνωσε τον δανεισμό του Τζιοβάνι Λο Σέλσο από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μία κίνηση έκπληξη, που ενθουσίασε τους οπαδούς των Ανδαλουσιάνων.

Ο Αργεντινός μέσος είχε δείξει και στους πρωταθλητές Γαλλίας το υψηλό potential που διαθέτει, παρά το ότι ο Έμερι δεν τον είχε διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο. Στην Μπέτις είχε τη δυνατότητα να εξελιχθεί με τον Κίκε Σετιέν, έναν προπονητή που θέλει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες. Σ’ αυτό βοηθάει και το στυλ ποδοσφαίρου που ακολουθεί.

Ο Αργεντινός μετρά συνολικά πέντε γκολ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη: Τόσα έχουν από κοινού οι τρεις φορ που βρίσκονται στο ρόστερ των Ανδαλουσιάνων (Σανάμπρια, Λορέν, Λεόν).

Πρακτικά αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

Αρχικά, ότι η Μπέτις δυσκολεύεται τρομερά να βρει δίχτυα μέσω των επιθετικών της, μιας και οι τρεις επιθετικοί της βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση από το ξεκίνημα της χρονιάς. Είναι κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει στο FWS όταν κάναμε την ανάλυση της Μπέτις πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Επιπλέον, τα γκολ του είναι μία ακόμα απόδειξη για το πόσα πράγματα κάνει στο γήπεδο ο Αργεντινός παρότι αγωνίζεται χαμηλά: Δεν είναι μόνο οι ντρίμπλες, τα κλεψίματα και οι φοβερές κάθετες – τελικές πάσες του. Είναι επικίνδυνος και στο κουτί της αντίπαλης περιοχής.

Οι τελικές προσπάθειες του Λο Σέλσο στη La Liga (γράφημα: Understat.com)
Το πεδίο δράσης του Αργεντινού μέσου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν (γράφημα: WhoScored.com)

Τα καλύτερα παιχνίδια του τα έχει κάνει στο Europa League: Έχει σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει η Μπέτις (με Ντουντελάνζ και στα δύο παιχνίδια με Μίλαν).

Μάλιστα, στο «Σαν Σίρο» αναδείχθηκε MVP πετυχαίνοντας κι ένα γκολ «έργο τέχνης».

Συνοψίζοντας, αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Αργεντινός είναι ο παίκτης που θα χρειαστεί να δώσει τη μεγαλύτερη προσοχή ο Ολυμπιακός. Η Μπέτις πιάνει υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας και φέτος, ωστόσο είναι αρκετά αργή και στατική: O Καρβάλιο δε βοηθάει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ο Λο Σέλσο επωμίζεται όλο το βάρος (με μικρή βοήθεια από τον Κανάλες).

Ειδικά σε μια χρονιά που οι επιθετικοί των Ανδαλουσιάνων είναι ντεφορμέ, ο Αργεντινός μπορεί να αποδειχθεί βαρόμετρο.

Μετά απ’ όλα αυτά, σας φαίνεται παράξενο που στην Μπέτις πιστεύουν πως έχουν βρει τον δικό τους Αργεντινό Θεό;

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς